StoryEditorOCM
RegionalŽIVJELA U SMEĆU

Užas u zgradi: požar u stanu odnio ljudsku žrtvu; Susjedi svjedoče da su zbog žene nebrojeno puta alarmirali socijalne službe i policiju, sve uzalud

Piše Antea Burazin, Milena Budimir
23. lipnja 2022. - 16:20

Požar u stanu u Smiljanićevoj ulici, nažalost, odnio je žrtvu. Buknulo je oko dva sata popodne u stanu na prvom katu, a vatrogasci su još tamo.

Susjedi nam govore da je u stanu živjela jedna pedesetogodišnja gospođa, a imala je u stanu i mačku i četiri mačića, a navodno i dva psa. Doznajemo da su vatrogasci uspjeli spasiti mačiće te su im davali kisik.

image

Požar u Smiljanićevoj

Duje Klarić/Cropix
image

Požar u Smiljanićevoj

Duje Klarić/Cropix

- Izgorio je cijeli stan, bilo je mnogo smeća. Požar je zahvatio vrata susjednog stana, no nije se proširio dalje. Došla je Hitna pomoć i ustanovila je smrt osobe koja je bila unutra - rekao nam je Zapovjednik JVP Split.

Na terenu je osam vatrogasaca.

Kako doznajemo od susjeda, osoba koja je živjela u stanu u Smiljanićevoj 8 skupljala je tone smeća, pa ne čudi da je došlo do požara. Kažu kako su stotine puta zvali socijalnu službu i policiju, no da nitko nije reagirao.

- Da smo ušli minut kasnije, požar bi se proširio i na susjedni stan - rekao nam je zapovjednik JVP.

Vatrogasci trenutno izbacuju smeće iz stana kako ne bi došlo do ponovnog požara. Kako doznajemo od vatrogasaca požar je planuo prije otprilike sat/sat i pol vremena.

Vatru su lokalizirali pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Split uz pomoć kolega iz DVD Split, a sanacija požarišta je u tijeku.

Preminula je osoba kojoj se još uvijek ne zna identitet i premda žrtva ima opekotine, službeno nije poznat ni razlog smrti. Može se spekulirati, ali sada je sve na policiji i obducentima.

image

Vatrogasci izbacuju smeće iz stana

Antea Burazin/Slobodna Dalmacija
image
Duje Klarić/Cropix
image
Duje Klarić/Cropix
image
Duje Klaric/Cropix
image
Duje Klaric/Cropix
19. travanj 2024 02:29