StoryEditorOCM
RegionalIZGUBIO IM SE TRAG

U Šibensko-kninskoj županiji traga se za 70 nestalih osoba: najstariji slučaj prijavljen policiji star je više od 36 godina. Obitelji se još nadaju...

Piše Šibenski.hr
5. ožujka 2021. - 20:03

Nakon što je španjolska policija objavila tužnu vijest kako je pronašla tijelo mlađe muške osobe u okolici Madrida te da sumnjaju da je riječ o 27-godišnjem Splićaninu čiji je nestanak prijavljen prije nešto više od tri mjeseca, provjerili smo za koliko se nestalih osoba u ovom trenutku traga na području Šibensko-kninske županije.

Španjolska policija pronašla tijelo mlađeg muškarca, sumnja se da je riječ o nestalom 27-godišnjem Splićaninu

Riječ je o ljudima čiji je nestanak prijavljen policiji, a treba istaknuti i kako je na još uvijek veliki broj onih koji se smatraju nestalima tijekom ratnih godina. No krenimo redom.

Prema Nacionalnioj evidenciji nestalih osoba šibenska policija u svojim ladicama drži još točno 70 neriješenih slučajeva. Od tog broja, njih čak 48 smatra se nestalima u ratu: bilo da je riječ o hrvatskim vojnicima zarobljenima i odvedenima u nepoznato, bilo da se radi o prijavljenim nestancima srpskih civila prije i nakon operacije Oluja.

Ostali, njih 22, nestali su na raznim područjima županije, mnogi od njih pod nikad utvrđenim okolnostima. Najstariji prijavljeni nestanak datira još od prije 36 godina, davne 1985. kada je policija dobila dojavu da se gubi svaki trag tada 35-godišnjem Ivi Josipoviću, mještaninu Pirovca. S druge strane, zadnja prijava zabilježena je prije nepune dvije godine kada je rodbina prijavila nestanak 82-godišnje Ljubice Trobonjače iz Bratiškovaca. Nažalost, nikada nije pronađena...

20. travanj 2024 06:07