StoryEditorOCM
RegionalPOTVRDA IZ POLICIJE

Tragičan kraj potrage na Perući: u jezeru pronađeno tijelo mladića za kojim se tragalo od ponedjeljka. Čeka se policijski očevid

Piše PSD, Mladen Nejašmić
22. rujna 2021. - 18:04

NOVO:

Tijekom poslijepodneva ronioci su pronašli tijelo nepoznate osobe u Perući na mjestu gdje su prije dva dana pronađene osobne stvari nestalog mladića iz Obrovca Sinjskog, potvrdili su iz PU splitsko-dalmatinske,  te dodali kako je u tijeku postupak identifikacije i utvrđivanja uzroka smrti.

Čamac je, donosi RTL,  otišao po njega da ga izvuku i dovedu na kopno gdje će biti očevid i prepoznavanje. Rodbina mu je već došla, čekaju uplakani.

RANIJE:

Trećeg dana potrage za nestalim 23-godišnjim Dominikom Branimirom Bilobrkom iz Obrovca Sinjskom, protuminski vod ronilaca HRM-a pomoću sustava REMUS 100 danas je detektirao neobičnu sjenu na dijelu peručkog jezera na kojem se pretpostavlja da je nesretni mladić ušao u jezero.

Voditelj današnje akcije Jurica Četipović iz HGSS potvrdio nam je neobičnu pojavu u jezeru.

- Međutim, sustav REMUS detektira samo metalne dijelove, stoga ne možemo sa stopostotnom sigurnošću bilo što reći iz razloga što smo prije dva dana pronašli odjeću i osobne stvari nestalog mladića. Pošto na sustavu ima i kamera, uočena je čudna sjena. Trenutno su ronioci na tom dijelu, pa ćemo uskoro znati o čemu se radi.

image
Duje Klarić/Cropix
image
Duje Klarić/Cropix

U današnjoj akciji sudjeluje tridesetak ljudi, ronioci plus logistika. Osim članova HGSS-a u potrazi su angažirani specijalna postrojba BAT i vod HRM-a, informirao nas je o tijeku akcije Jurica Četipović.

Prema najavama ronioca Petronija Tasića potraga se nastavlja i tijekom četvrtka kada se očekuje kopneno pretraživanje devet kilometara terena uz pomoć pasa i dronova u slučaju mogućnosti da je mladić izašao na obalu i nizvodno se uputio prema brani.

U  subotu se, pak, očekuje velika ronilačka akcija posebna na dijelu gdje se pretpostavlja da je mladić mogao ući u jezero.

image
Duje Klarić/Cropix
25. travanj 2024 03:11