StoryEditorOCM
RegionalTRAŽI SE....

Tko je žena koja je usred noći zapalila bistro na plaži kraj Splita? Vidi se na snimci s nadzorne kamere kako polijeva benzin, ali to nije jedini trag

Piše PSD.
1. srpnja 2022. - 22:05

Iz splitske policije istražuju paljevinu u bistrou "In" u Strožancu u Podstrani u kojemje buknula vatra u petak oko 4.30 sati. Nadzorne kamere objekta snimile su žensku osobu koja je natopila stolove i stolice benzinom i potpalila plamen.

Vatreni rat kraj Splita: ženska osoba natopila kafić na plaži benzinom i zapalila ga, turist gasio požar i umalo stradao! Vlasnik nam ustupio snimke kamere, sumnja tko je krivac

Nakon toga se udaljila iz lokala, ali je naišao francuski turist koji je ugasio vatru, ali je i sam umalo stradao jer je sve bilo prekriveno zapaljivom tekućinom pa su se plameni jezici širili velikom brzinom. Zadobio je opekotine na rukama.

image

Dobro natopljeni stolovi i stolice odmah su planuli

Screenshot/Privatni album/Gordana Zerdun

Vlasnik bistroa Jurica Vuleta nada se kako će policija uz pomoć snimke s kamere pronaći počiniteljicu. Posebno je zabrinut jer su iznad bostroa apartmani u kojima su mu smješteni gosti te su i oni bili u opasnosti.

Vlasnik bistroa u kojem je noćas podmetnut požar i dalje je u šoku: ‘Mislio sam da je bačen Molotovljev koktel! Da nije naišao turist iz Francuske, požar bi se proširio i na apartmane. A u njima su spavali gosti iz Švedske...‘

Za sada policija ne izlazi u javnost s puno podataka.

- U petak oko 06.45 sati zaprimljena je informacija kako je nepoznata osoba u Strožancu tijekom noći izazvala požar na terasi restorana. Policijski službenici izašli su na mjesto događaja. Utvrđeno je kako su u događaju nastala manja oštećenja na inventaru.

image

Trenutak kada je ženska osoba zapalila vatru

Screenshot/Privatni album/Gordana Zerdun

Oštećeni su upućen na podnošenje prijedloga za kazneni progon zbog kaznenog djela oštećenja tuđe stvari. Na okolnosti događaja u tijeku kriminalističko istraživanje - kazali su nam.

Policija također nema saznanja da je jedna osoba ozlijeđena u požaru, ali kako je kriminalističko istraživanje još u tijeku, jasno je kako sve okolnosti još uvijek utvrđuju. Tijekom očevida su izuzeti svi tragovi te će i oni pomoći u potrazi za ženskom noćnom posjetiteljicom.

Najme, napravit će se DKT vještačenje radi eventualnih otisaka prstiju, ali osim u samom objektu tragovi se uzeti i u bližoj okolini. Također su nakon razgovora s vlasnikom dobili smjernice za daljnje istraživanje jer eventualni motiv često ukaže na počinitelja.

23. travanj 2024 11:54