StoryEditorOCM
RegionalBRADATA AUKCIJA

Sve više brkonja i bradonja šeće gradom oko nas, organizatori humanitarne priče pozivaju: Budi muško i obrij se, za dobru je stvar!

Piše PSD
16. studenog 2020. - 16:50

Prosinac je vrijeme obitelji, listopad je mjesec brige za žensko zdravlje, a studeni je, logično, već tradicionalno, postao – muški.

Točnije radi se o mjesecu brige za zdravlje muškaraca koji uključuje i podizanje svijesti o raku testisa. Dobio je i ime. Derivacija novembra – movember. I po užanci se obilježava – nebrijanjem.

Naime, spomenuto podizanje svijesti o jednom od najčešćih oblika karcinoma u muškaraca, obilježava se tako da se upravo muškarci ne briju. Čitavi mjesec.

I tako već sredinom listopada imamo sve više brkonja i bradonja koji hodaju uokolo. Neki se dolaskom božićnih vremena obriju, drugi nastave s novim imidžem, a treći svoje dlake s lica prodaju.

Zato je ubrzo pred nama četvrto izdanje akcije jedinstvene za ove prostore – "Bradate aukcije".

image
Lanjska bradata aukcija u organizaciji brijačnice kaBrada i Wine & Cheese Bara Paradox
Saša Burić/Cropix


– Da, radi se o neobičnoj humanitarnoj akciji koja u svom četvrtom izdanju poziva sve bradonje i njihove prijatelje da nam se pridruže 29. studenoga u restoranu "Paradox" na jedno brijanje – kazao je idejni začetnik "Bradate aukcije" Siniša Šunjić.

Sve za Županijsku ligu protiv raka

Šunje, kako ga zovu, vlasnik je kultnoga splitskog barber shopa "ka' Brada" koji je postao svojevrsna institucija urbanog Splita i, kako kaže, na ovaj način vraća gradu i ljudima sve ono što je baštinio od njih tijekom više od dvadeset godina frizerskog iskustva.

– Ostvarili smo sjajnu suradnju sa Županijskom ligom protiv raka i svi prihodi idu njima. Kako funkcionira "Bradata aukcija"? Jednostavno, svi bradonje i brkonje neka procijene svoje dlakave ukrase lica na određenu svotu i neka gradu i svijetu preko društvenih mreža poruče da se briju ​za financijska sredstva.

Tako mogu obavijestiti prijatelje, cure, žene, djecu, pa čak i unuke da simboličnim uplatama sudjeluju u skupljanju određenog iznosa potrebnog da se određeni bradonja riješi svojeg ponosa – kazao nam je Šunje, dodajući kako je prošlogodišnja "Bradata aukcija" polučila strašan uspjeh.

Lani sakupljeno više od 70 tisuća kuna

– Skupili smo više od 70 tisuća kuna za Županijsku ligu protiv raka. Iako bih volio potući taj iznos, teško da bismo to mogli ove godine. Korona je odradila svoje. Zbog toga moram napomenuti kako ćemo u "Paradoxa" strogo ispunjavati sve mjere Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

image
Uz Šunju (sjedi), bradonje i brkonje će brijati Daria Matić (Stil A), Nino Vugdelija (Barbershop Ivan) te Domagoj Juk'ć (Leekarija)


Broj ljudi bit će ograničen, upotreba i nošenje maski je obvezno, a svi ostali na svoj će red čekati ispred restorana. Sve će se dezinficirati i, ono najvažnije, svatko tko se prijavi i skupi svotu koju je zacrtao doći će na red – poručio je Šunje, dodajući kako su prijave i dalje otvorene. Stoga, ako imate bradu, počešite se, i dajte je na aukciju. Za dobru je stvar...

24. travanj 2024 05:31