StoryEditorOCM
RegionalHLADNA FRONTA

Snažan pad temperatura: u Puli počeo padati snijeg, bura dere diljem Jadrana, a moguće je očekivati i olujne udare...

Piše PSD
6. travnja 2021. - 16:46

Nakon gotovo ljetnih temperatura koje su u Dalmaciji i Istri vladale prošlog tjedna, u utorak ih je zahvatila intenzivna hladna fronta pa je tako u Puli u 16 sati izmjeren samo jedan stupanj. Iako je vrijeme pretežno oblačno, našu čitateljicu jako je iznenadila činjenica da je početkom travnja počeo padati snijeg. 

image
Snijeg u Puli
Foto: čitateljica

Sa zahlađenjem u središnjoj Istri kiša bi mogla okrenuti na susnježicu i snijeg, postoji mogućnost i stvaranja tanjeg pokrivača. U gorju će padati obilan snijeg, lokalno uz stvaranje pokrivača debljine do 30 centimetara. Zapuhat će umjerena i jaka bura, na poznatim lokalitetima uz mogućnost olujnih udara. Jutarnje temperature zraka između 4 i 9 °C, dnevne vrijednosti osjetno niže, piše Istramet. 

image
Snijeg u Puli
Foto: čitateljica

Sutra možemo očekivati poboljšanje

 

Sutra možemo očekivati nešto bolje uvjete u cijeloj Hrvatskoj jer se najavljuje djelomično sunčano vrijeme uz promjenjivu naoblaku, a manja količina kiše može pasti tijekom jutra i noći na krajnjem jugu države. Sredina dana i poslijepodne u unutrašnjosti zemlje kao i na sjevernom Jadranu mogli bi biti vlažni zbog lokalnih pljuskova kiše ili snijega.

Najavljeni vjetar je većinom slab, a umjeren sjeverozapadnjak mogu očekivati Podravci. Kako najavljuju iz DHMZ-a, umjerena i osobito ujutro još jaka bura vremenom će malo slabiti, a na otvorenom moru i prijeći na sjeverozapadnjak. 

Jutarnji mraz može očekivati većina zemlje, a najniža temperatura zraka iznosit će od -8 do -2, na Jadranu od 0 do 5 °C. Najviša većinom između 4 i 9 u unutrašnjosti te od 9 do 12 °C duž obale i na otocima.

Pogledajte kako se Hrvatska danas zabijelila u našoj gornjoj foto-galeriji...

19. travanj 2024 10:13