StoryEditorOCM
RegionalAPEL STOŽERA

Šibenska županija na korak do novog lockdowna! ‘Situacija je vrlo nepovoljna, bolnice više nisu u mogućnosti građanima pružiti zdravstvenu uslugu‘

Piše šibenski.hr
13. travnja 2021. - 11:55

Kako su i najavljivali, u utorak je sastanak održao Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije. Nakon održanog sastanka izdali su priopćenje za javnost koje prenosimo u cjelosti:

- Zbog vrlo nepovoljne epidemiološke situacije, Stožer CZ ŠKŽ koji se danas sastao u svom užem sastavu, apelira na sve građane da je neophodno pridržavati se epidemioloških mjera koje su na snazi, kako ne bi došlo do pooštravanja istih, odnosno novog zatvaranja Šibensko-kninske županije. Naime, bolnički sustav je prenapregnut i više nije u mogućnosti građanima pružiti zdravstvenu uslugu i skrb koja im je potrebna.

Stožer, stoga, izdaje preporuku organizatorima sportskih događanja da do daljnjega odgode sva županijska natjecanja u klupskim kontaktnim sportovima na otvorenom. Također, vjerskim zajednicama na području naše županije preporučuje se da do daljnjega odgode skupne pripreme za primanje svetih sakramenata, a sve kako bismo zaustavili širenje opasne zarazne bolesti koja ugrožava i onemogućava normalan život sviju nas- priopćili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

19. travanj 2024 03:56