StoryEditorOCM
RegionalSPAŠENI SU!

Šestorica planinara izgubila se u snježnoj mećavi na vrhovima Kamešnice. HGSS odmah izdao upozorenje na trenutno veliku opasnost odlaska u planine

Piše MP
6. siječnja 2021. - 16:02

Šestorica planinara uputila se prema jednom od vrhova Kamešnice i izgubila se u snježnoj mećavi. Srećom, brzo su pronađeni i u pratnji članova HGSS-a sigurno spušteni u dolinu. Zbog ovog slučaja HGSS Split upozorio je na veliku opasnost odlaska u planine zbog novog snijega i nepredvidivih vremenskih uvjeta.

- Danas se sretno završila pustolovina šestorice planinara koji su se uputili prema jednom od vrhova Kamešnice. Planinari su se izgubili u snježnoj mećavi pod 1749 metara visokim vrhom Burnjača. Srećom su smireno pozvali u pomoć HGSS i poslali svoju lokaciju. Prema njima se odmah uputila ekipa sinjske Ispostave HGSS Stanice Split.

U to vrijeme na Kamešnici, točnije u skloništu “Edo Retelj”, zatekli su se i planinari iz BiH pa su i oni također krenuli prema izgubljenima. Uglavnom izgubljeni su brzo pronađeni i u pratnji članova HGSSa sigurno spušteni u dolinu - napisali su na avom Facebook profilu HGSS-ovci te još jednom upozorili na nepredvidljive vremenske neprilike.

image
HGSS/FACEBOOK

- Još jednom upozoravamo na trenutno veliku opasnost odlaska u planine radi novog snijega i nepredvidljivih vremenskih uvjeta. Vrijeme se na primorskim planinama začas promjeni pa mogu postati pravu himalajski, po život opasni, uvjeti. Ni planinarska skloništa nisu posve sigurna radi nedostatka ogrjev- zaključuju iz HGSS-a Split.

23. travanj 2024 11:35