StoryEditorOCM
RegionalŽELI NA SLOBODU

Ringwald pod strogim mjerama osiguranja doveden na splitski sud: tvrdi da nije ubio Fistanića na ulazu u Omiš, ima i teoriju o zavjeri protiv sebe

Piše PSD.
6. ožujka 2020. - 15:41

Pod strogim mjerama osiguranja u petak ujutro je na Županijski sud u Splitu s Bilica doveden Stipe Ringwald (47), osumnjičen kao egzekutor naručenog ubojstva Karmelina Fistanića (38) iz Piska krajem prošle godine.

Pred sucem istrage Vladimirom Živaljićem se odlučivalo o Ringwaldovom zahtjevu za ukidanjem istražnog zatvora u kojem se nalazi od uhićenja početkom prosinca.

Glavni razlog traženja je Ringwaldova procjena da dokaza protiv njega nema, a i ono što je priloženo u spis da je isfabricirano. 

- Mogu vam potvrditi da je bilo ročište, ali kako nije javno o detaljima neću govoriti - kazao nam je Boris Majić, odvjetnik koji ga zastupa.

Pred sudnicom je Ringwald bio okružen s pravosudnim policajcima, s lisičinama na rukama, ali ne i na nogama. Nije izazivao nered, a ni nakon ulaska u sudnicu nisu se čuli povišeni tonovi iznutra. Nakon ročišta je prepraćen nazad u splitski zatvor, a kako neslužbeno saznajemo tamo će i ostati do daljnjeg.

Istraga ubojstva Karmelina Fistanića na Jadranskoj magistrali na ulazu u Omiš i dalje traje jer se čeka okončanje niza vještačenja. Kao naručitelj i organizator zločina sumnjiče se Jerko Pirić (34) i Vlado Zolota iz Omiša, a kao izvršitelj Ringwald, koji je taj dan došao iz Šibenika, tvrde istražitelji.

Policija sumnja kako je uzrok svega sudski spor koji je Pirić imao sa sada pokojnim Karmelinom Fistanićem u kojem je ovaj tražio oko pola milijuna kuna naknade štete. Prema policijskim saznanjima, Stipe Ringwald je bio na  omiškom području oko mjesec dana, a prilikom uhićenja u Šibeniku je kod njega nađeno 42,3 grama kokaina, 120,5 grama hašiša, 9,35 grama amfetamina i 41 komad streljiva.

Do otkrića trojke je došlo nakon pronalaska motocikla s kojeg je ubijen Fistanić na splitskom Pazdigradu. Veliki dio istrage odvija se u Centru za forenzična ispitivanja i vještačenja u kojem je i utvrđeno da se na nađenom motociklu  Yamahi T Maxu nalazi DNK ubijenog Fistanića. Prskotine krvi su nakon ubojstva kroz poluotvoren prozor automobila dospjele na motocikl.

Ubojica se sa skretanja za Brzet, gdje je u parkiranom VW Polu iz oružja kalibra 7,65 mm ispalio u žrtvinu glavu šest hitaca, vratio prema Omišu. Preko Naklica se odvezao do Stobreča i splitskog predgrađa Pazdigrad. Tamo je ostavio motocikl koji je nađen tjedan dana kasnije te nakon nalaza DNK dolazi do uhićenja trojke. Jedan od dokaza je snimka kamere s parkinga gradskog groblja Lovrinac te snimke nadzornih kamera iz Omiša.

16. travanj 2024 09:39