StoryEditorOCM
Regional"ZDRAV ZA PET"

Preventivne aktivnosti policije u Osnovnim školama u Ražanacu, Radovinu i Jasenicama: opasnosti alkoholiziranja i rizičnih ponašanja na interenetu

Piše M.K.
12. prosinca 2022. - 19:14

Proteklog tjedna u Osnovnoj školi Jurja Barakovića u Ražancu i u Područnoj školi u Radovinu, te u Osnovnoj školi „Petra Zoranića" u Jasenicama provodile su se preventivne aktivnosti iz nacionalnog projekta „Zdrav za 5“, te aktivnosti iz lokalnog preventivnog projekta „Sigurno ponašanje djece na internetu“

Predavanja iz projekta „Zdrav za 5“ usmjerena na prevenciju alkohola slušali su učenici osmih razreda koji su educirani o posljedicama konzumiranja alkohola, te o kaznenim ponašanjima vezanim uz konzumiranje alkohola i s tim povezanim zakonskim sankcijama. Učenici su iznosili svoja razmišljanja o štetnosti alkohola i posljedicama vezanim uz konzumiranje kroz interaktivnu radionicu „Subotnja večer“.

image

Policija prevencija mladih

Pu Zadarska/Slobodna Dalmacija

Uz podršku stručnih suradnika škole i razrednika predavanja su održali policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave zadarske. Učenike šestih i sedmih razreda osnovnih škola u Ražancu, Radovinu i Jasenicama policijski službenici su educirali o rizičnim ponašanjima kojima su izloženi kod korištenja društvenih mreža, zatim o ovisnosti koju izaziva dugotrajan boravak na društvenim mrežama, te o potrebi prijavljivanja svakog društveno nedopuštenog ponašanja i zakonskim sankcijama.

Predavanje je dio lokalnog preventivnog projekta „Sigurno ponašanje djece na internetu“ kojem projektu je nositelj Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije, a partner Policijska uprava zadarska.

image

Policija prevencija mladih

Pu Zadarska/Slobodna Dalmacija

Ovom prilikom prikazani su i spotovi te kratki filmovi o rizičnim ponašanjima tijekom korištenja društvenih mreža, a učenici su iznosili svoje stavove o prednostima i opasnostima prilikom njihova korištenja.

Tijekom predavanja prezentirane su pozitivne strane odnosno prednosti korištenja društvenih mreža, kao i  negativne strane neograničenog boravka na društvenim mrežama i opasnosti kojima su mladi izloženi prilikom neopreznog korištenja interneta te načinima prijave policiji.

Prijavi policiji online

Zabrinutost za sebe ili dobrobit drugog djeteta prijavi policiji on line - ovdje.

 

20. travanj 2024 00:02