StoryEditorOCM
RegionalSTRAŠNO KRVOPROLIĆE

Pred Centrom za socijalnu skrb nožem zaklao suprugu Maju i zadavio njihova sinčića (4), izbo još četvero ljudi

Piše Jutarnji list, HINA
12. srpnja 2017. - 21:47
Policija Srbija Beograd

Potpredsjednik srbijanske vlade i ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović zakazao je u srijedu hitan sastanak s ministrima pravosuđa i socijalne skrbi nakon što je u Centru za socijalnu skrb beogradske općine Rakovica počinjen težak zločin u kojem su dvije osobe ubijene, a četiri ozlijeđene.

Ispred Centra za socijalnu skrb Rakovica u srijedu popodne muškarac Marko N. nožem je ubio svoju ženu Maju Đ. i zadavio njihova četverogodišnjeg sina, a ozlijedo je tri djelatnika centra i jednog prolaznika koji su ga pokušavali spriječiti u njegovu naumu, javila je Radiotelevizija Srbije (RTS).

Prema izvješćima beogradskih elektroničkih medija i internetskih portala, napadač je uhićen, a očevid je u tijeku.

Liječnici se nisu uspjeli izboriti za život djeteta kojeg je otac zadavio, a žena je preminula na licu mjesta, javio je novinar RTS-a.

Kako javlja Blic, ubojicu je, dok je nožem napadao radnike Centra za socijalnu skrb, svladala patrola Komunalne policije. Dvojica komunalnih policajaca vidjeli su unezvjerene, krvave ljude kako bježe u blizini Centra, a zatim i ubojicu koji je vitlao nožem.

- Dvojica kolega su ga oborila na zemlju i izbila mu nož. Žena je bila sva u krvi: lice joj je bilo toliko krvavo da se nije moglo raspoznati. Bio je to pokolj, krv do koljena - kao da ih je klao mačem, a ne nožem - kaže izvor 'Blica'.

Načelnik Komunalne policije grada Beograda Nikola Ristić izjavio je da su pripadnici komunalne policije spriječili još veću tragediju.

Beogradski mediji navode da je do pokolja došlo oko 16 sati u trenutku kada je Marko doveo sina kako bi ga predao na skrb majci. Ona je, nakon što joj je zadao prvi ubod, pokušala pobjeći od njega, ali nije uspjela. Nakon što joj je zadao još nekoliko ubodnih rana, samo se srušila i izdahnula.

Ovo je drugi teški zločin u posljednjih nekoliko dana nakon što je prošlog tjedna u Centru za socijalnu skrb u Novom Beogradu muškarac, već osuđivan za obiteljsko nasilje, ubio bivšu suprugu pred njihovo troje djece, a potom pobjegao i bacio se pod vlak.

Koordinatorica Sigurne kuće u Beogradu Vesna Stanojević izjavila je u povodu ubojstva u Rakovici, da "stanje postaje alarmantno".

Stanojević smatra da bi u svim centrima za socijalnu skrb trebalo hitno uvesti zaštitarsku službu, državnu ili privatnu, te da bi trebalo privremeno obustaviti rad tih centara dok se "ne vidi zašto se ovakve stvari događaju".

19. travanj 2024 00:53