StoryEditorOCM
RegionalVATRENI OBRUČ

Požar u Segetu Gornjem gase tri kanadera i helikopter, vatra zahvatila jednu kuću. Vjetar otežava gašenje, policija uputila upozorenje vozačima

Piše K.M.B., S.B., Hina
2. kolovoza 2021. - 14:03

NOVO:

13:33 - Prema informacijama kojima trenutno raspolažemo, požar je zahvatio jednu kuću u naselju Hrabar.

----------------------------------------------

Vatru na požarištu na predjelu Segeta Gornjeg uz kopnene snage gase i jedan helikopter te jedan kanader. Kako saznajemo iz Vatrogasnog operativnog centra, plamen je izbio oko 11 sati na pustom nepristupačnom predjelu.

Na teren su izašli gasitelji Javna vatrogasna postrojba Trogir, zatim Dobrovoljan vatrogasna društva: Seget Vranjic, Slatine, Mladost, Kaštel Gomilica, Kaštela, Solin i Vranjic te Državna intervencijska postrojba iz Divulja.

Požar u zaleđu Trogira gase 72 vatrogasca s 24 vatrogasna vozila, a uključila su se i tri kanadera i helikopter, izvijestili su iz Županijskog vatrogasnog operativnog središta u Splitu.

Prema trenutnim informacijama, plamenom nisu ugrožene kuće, iako se zbog vjetra situacija na terenu može u trenutku promijeniti.

Struju su, zbog blizine vatre dalekovodu, već isključili stanovnicima Segeta Gornjeg i Marinske zagore.

Vozači, strpljenje: Promet jednim kolničkim trakom


Zbog gašenja požara koji je nešto poslije 10 sati izbio u mjestu Seget Gornji na DC 58 jedan kolnički trak je zauzet vatrogasnim vozilima, dok se promet odvija drugim kolničkim trakom uz regulaciju od strane policijskih službenika. Pozivamo na oprez!

25. travanj 2024 16:29