StoryEditorOCM
RegionalPRAVI HEROJI

Poštar i policajac spasili dvojicu dječaka od utapanja u rijeci, samo su ih sekunde dijelile od smrti: ‘Sad su dobro, živi i zdravi svojim roditeljima. To nam je najveća nagrada‘

Piše PSD
15. kolovoza 2022. - 18:55

Već ove godine poštar Elvis Kadić​, u Brčkom poznatiji kao "Kadija" iz Save, spasio je od utapanja četiri čovjeka, prenosi Srpska.info.

Na svu sreću, u pravom trenutku i na pravom mjestu našao se i u nedjelju, malo iza 17 sati. Poručuje da ovdje svi trebaju biti oprezni jer postoje brzaci koji su opasni, a lošiji plivači trebali bi posebno paziti.

- Četvero maloljetne djece došlo se kupati, više puta sam im rekao da se paze, ima tu brzac, jer sam tu svaki dan.  Kad sam stigao do prvog, on mene potopi, ali uspio sam ga spasiti. U tom trenutku vidim da je njegov brat trideset metara od  njega. Na sreću intervenirao je policajac Ibrahimović i spasio drugog dječaka - ispričao je Kadić.

Kadić je svakodnevno na Savi, ali poručuje da je dječacima više puta sugerirao da ne idu u vodu.

- Kad sam spasio prvog, samo mi je u glavi bilo da spasim i brata. Problem je samo bio jer su se oni u brzaku pokušali vraćati nazad, to je uvijek problem, morate ići  naprijed, jer vas voda nosi i ako je dobar plivač nema problema. Na svu sreću, prošlo je bez većih posljedica, jer sam na vrijeme uvidio da se utapaju - rekao je Kadić.

Policijac Miren Ibrahimović kaže da je ugledao na obali čovjeka koji je trčao u vodu, što mu je bilo čudno. Čuo je i da ostali ljudi na plaži viču te primijetio dva dječaka kako se utapaju u vodi i odmah se uputio prema njima.

– Dolazio sam s bočne strane, bio sam u čamcu, mislim da nažalost ne bih stigao, to su trenuci, jednostavno sekunde. Hvala Bogu pa su dječaci sada dobro, živi i zdravi svojim roditeljima. To je najveća nagrada, jer smo izbjegli tragediju - rekao je Ibrahimović.

Prema njegovim riječima, primijetio je da se radi o djeci. Oni su povremeno nestajali ispod vode i izranjali, i to nekoliko puta.

– Prišao sam na 10-ak metara, primijetio jednog dječaka. Već je polako gubio snagu, skočio sam i, hvala Bogu, uhvatio ga za odjeću, stavio na sebe, i uspjeli smo isplivati do obale. Drugog je iz vode izvadio čovjek koji je uskočio u vodu. Dječaci imaju 11 i 12 godina. Uhvatio ih je protok i na metar i pol se može utopiti - dodao je Ibrahimović.

Dodaje da je mala vjerojatnost da se nađu u tom trenutku i da spasi dva mlada života. 

23. travanj 2024 10:48