StoryEditorOCM
RegionalOBITELJSKO NASILJE

Pomahnitali Splićanin (26) zbog ručka izbacio majku iz stana: ona ga dočekala s jelom od jučer, on je htio hrenovke i jaja! Uredovala je i policija...

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
30. studenog 2022. - 13:24

Zašto nisi napravila ništa za jesti za ručak?!" - urlao je uzrujano M.P. (26) na majku po povratku kući s puta jer ga se "usudila" dočekati s ručkom od prethodnog dana, a on je htio hrenovke i jaja.

Uslijedilo je psihičko nasilje nad ženom radi čega je u njihov stan u Splitu, nedugo zatim stigla i policija. Nezaposleni ekonomski tehničar je inače već poznat policiji, a nemili događaj zbio se 12. lipnja ove godine u popodnevnim satima kada je nakon prigovaranja i galame na majku, istoj iz ruku uzeo ključeve od stana te ju potom uhvatio za tijelo i izgurao na stubište zgrade. Vrata stana je potom zaključao i majku ostavio na vanjskom hodniku kako bi u miru mogao pretresti joj odjeću i ormare tražeći, smatra majka, novac, piše Jutarnji.hr.

Za policiju se ogriješio o članak 10. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji pa ga je nedavno splitski sud osudio na 40 dana zatvora ali s rokom kušnje od pola godine.

Mladić je negirao krivnju svalivši odgovornost na vlastitu majku.

- Ja sam kriv samo u dijelu kad sam zaključao vrata stana, ali mamu izbacio nisam već je ona otišla kod susjede, a ja sam tražio svoj ključ stana u kojem sam nekad živio i koji su mi roditelji uzeli kad sam bio radi majke tri mjeseca u zatvoru. Nisam joj prigovorio što ne kuha jer je ona kuhala, pa nema logike. Ja nisam svetac i imam poroke iz prošlosti, a moja mama je nestabilna i nezadovoljna životom pa se na meni iskaljuje – branio se 26-godišnjak u sudnici.

Verzija događaja njegove majke znatno se razlikuje. Prisjetila se da joj se sin kobnog dana vratio kući s Raba gdje je proveo dan i pol.

- Odmah po ulasku u kuću napravio je scenu. Nije htio ručati što je ostalo od dana prije jer da to ne vrijedi, već je tražio hrenovke i jaja pa sam mu ih napravila. Zgrabio je snop ključeva među kojima je bio i ključ moje sobe. Pred njim moram sve kriti da mi ne uzme novce i da preživim mjesec. Kad sam mu pokušala uzeti ključeve, izgurao me u kratkoj majici van, s tek opranom kosom i ručnikom na glavi te zatvorio vrata. Molila sam ga da me pusti i otvori vrata strahujući i da se ne zapali kuća jer je ostao ručak na štednjaku. Susjedi sam rekla da zove policiju koja je vidjela da mi je cijelu sobu ispreturao. Bila sam izvan sebe – prisjetila se očajna majka osumnjičenog. Dodala je i da je prije nekih pet godina sin joj upao u psihozu jer je pušio marihuanu.

18. travanj 2024 10:47