StoryEditorOCM
RegionalBRZA REAKCIJA

Policija pronašla momka koji je pljunuo vozača Prometa jer mu je rekao da stavi masku. Drugom vozaču prijetila četvorica, od stresa nije mogao voziti

Piše S. J. T.
18. rujna 2020. - 20:28

Kako neslužbeno doznajemo, splitska policija je danas saznala identitet mladića koji je pljunuo vozača splitskog Prometa.

Vozač je policiji prijavio da je mladića zamolio da kupi kartu, te stavi masku. Međutim, mladić je najprije burno verbalno reagirao, potom je pokušao i fizički nasrnuti na vozača, te ga na posljetku i - pljunuo.

Dok je mladić bježao vozač se ipak pribrao i fotografirao ga mobitelom. Incident se dogodio 16. rujna u 14 sati i 50 minuta.

Policiji je ustupljena fotografija, te su ga intenzivnom potragom uspjeli naći. Neslužbeno smo doznali da se radi o mladiću starom 19 godina.

Neslužbeno saznajemo da protiv mladića prijava ide redovnim putem i to za remećenja javnog reda i mira. Mladića su pronašli policajci iz Prve policijske postaje u Splitu.

Drugi izvor nam je pak naveo da je mladiću nedugo nakon incidenta određena i mjera samoizolacije.

Pljuvanje druge osobe je, podrazumijeva se, nedopustivo, ali takvo ponašanje prema starijoj osobi u vrijeme korone je još neprihvatljivije, jer evo vidimo da je ovaj nasilnik na kraju stavljen u samoizolaciju pošto je bio kontakt zaražene osobe?!

Izjavu nam je dao i direktor prometa Miroslav Delić koji nije krio zadovoljstvo kad smo mu rekli da je napadač na vozača uhićen.

- Puno hvala policiji na brzini, ali ovo nije jedini takav slučaj. Nedavno su četvorica mladića toliko maltretirali vozača, jer ih je upozorio da nemaju ni karte ni masku, da zbog uzrujanosti nije mogao nastaviti vožnju. Dakle, cijeli autobus je stao sa svim putnicima zbog nasilja te grupe mladih i neodgojenih ljudi. Morali smo poslati zamjenskog vozača.

Naime, zaprijetili su mu da će ga sačekati kad završi vožnju te će se s njim obračunati. Ne znam gdje ovaj svijet ide i kako stati na kraj takvom bahatom ponašanju. Ali i ova vijest da je uhićen napadač će sigurno u budućnosti odvratiti i druge od napada - kaže nam Delić, ipak napomenuvši da se većina građana pridržava mjere držanja maski u sredstvima javnog prijevoza.

- Oni koji ne nose maske su većinom mladi ljudi. Mi ih možemo upozoriti, ali nismo policija. Međutim i kad nekoga upozorite onda može nastati incident - zaključuje Delić, te se još jednom zahvaljuje policiji na brzoj reakciji.

Vozačevu izjavu o incidentu pročitajte OVDJE

19. travanj 2024 22:30