StoryEditorOCM
RegionalILEGALNO ZELENILO

Policija našla plantažicu marihuane u obiteljskoj kući: u brojnim pitarima odnjegovao stabljike do metra visine

Piše PSD.
9. lipnja 2020. - 15:32

Nakon vikenda kada je kod jednog mještanina nađena droga Triljsko područje se i prvi radni dan našlo na meti policije koja je u jednoj od obiteljskih kuća otkrila improviziranu plantažicu indijske konoplje. Vrijedni poljoprivrednik je stabljike zasadio u brojnim pitarima koje je skrio u jednoj od prostorija kuće.

Službenici Policijske postaje Sinj su u ponedjeljak u sklopu kriminalističkog istraživanja nad 49-godišnjakom obavili pretragu obiteljske kuće u Košutama. Pronađeno je ukupno 69 stabljika biljke marihuane.

Stabljike su bile visine od 15 do 105 cm, a nalazile su se u posudama za cvijeće, saznajemo iz PU splitsko-dalmatinske.
Kako se vidi na fotografiji biljke su održavane uredno i s puno ljubavi.

Može se vidjeti po tome što su stabljike podrezivane u donjem dijelu kako bi išle u visinu i širinu. Pitari su čisti s, na prvi pogled, vlažnom zemljom u njima. Da se ne radi o ilegalnoj poljoprivrednoj kulturi, posuda i zelenila u njima se ne bi postidila ni jedna domaćica.

Protiv 49-godišnjaka je podnijeta kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Tijekom prošle godine je na području PU splitsko-dalmatinske zaplijenjeno 518 stabljika indijske konoplje. Zbog uzgoja navedenih biljki protiv 32 osobe su u istom razdoblju podnijete kaznene prijave.

20. travanj 2024 11:33