StoryEditorOCM
RegionalMJEŠTANI ZGROŽENI

Što je prethodilo pokušaju ubojstva u Omišu: ‘To vam je klasični ljubavni trokut, novi partner, kod kojeg je žena odselila, došao je suprugu na vrata‘

Piše Katarina Marić Banje/SD
3. srpnja 2022. - 14:15
Supruga je od 61-godišnjaka odselila s navedene adrese s njihovo dvije malodobne djece prije nekoliko mjeseci. Otišli su živjeti s T.M. na adresi u Solinu, s čim se B.R. nije mirioDuje Klarić/Cropix

"Slobodna" doznaje da je pokušaju ubojstva u Omišu u ulici Lisičina prethodili neriješeni obiteljski odnosi i višemjesečni sukobi. Ozlijeđeni muškarac  je T.M.(39) dok mu je ubod nožem u grudi nanio B.R. (61), nakon svađe koja je uslijedila kada je mlađi muškarac došao na njegovu adresu stanovanja.

Kako saznajemo, 46-godišnja supruga 61-godišnjaka je odselila s navedene adrese s njihovo dvije malodobne djece prije nekoliko mjeseci. Otišli su živjeti s T.M. na adresi u Solinu, što B.R. nije nikako mogao prihvatiti.

U narednom periodu je došlo do brojnih sukoba i rasprava te prijava policiji i državnom odvjetništvu. Stariji muškarac je prijavljivao da su mu djeca oteta, te da ih T.M. zlostavlja i ne dozvoljava im da se vrate kući.

Jednom je otmicu je prijavila i njegova 46-godišnja supruga, a tome je navodno kumovalo što je njen novi partner ljubomoran te ju je zatvorio u stanu.  Međutim, nije se vratila suprugu s kojim joj brak još uvijek nije formalno razveden.

image

Policija vrši očevid ispred obiteljske kuce u ulici Lisičine gdje se dogodio pokušaj ubojstva, a iza nje je kuća u kojoj živi B.R.

Duje Klarić/Cropix


U međuvremenu je ostala trudna s novim partnerom što je dovelo do dodatnih sukoba. Omišanin dobro upućen u situaciju, kaže kako je stariji muškarac uvijek bio nenasilan.

- Ja ne mogu vjerovati! Pa B.R. je umjetnički tip, pacifist, kada sam čuo što se dogodilo bio sam uvjeren da je ovaj drugi njega ubo nožem. To je je neki građevinski radnik i nije mi jasno zašto je došao kod njega kući u Omiš.

Klasični ljubavni trokut, ali se B.R. nije mogao s tim pomiriti nikako. Znam da je inače srčani bolesnik te mu je ovo izazvalo još više problema. Strahovao je tko će mu se brinuti za djecu, ako on umre, zbog svojih problema sa srcem - kaže naš sugovornik.

image

Ranjeni muškarac je novi partner supruge muškarca koji je uhićen kao počinitelj pokušaja ubojstva

Duje Klarić/Cropix

U nedjelju oko 10.30 sati T.M. je došao na adresu u Omišu na kojoj mu je prije živjela partnerica te se sukobio s njenim mužem. Tijekom svađe su izašli vani, a B.R. potegao nož i ubo ga u prsište u dvorištu susjedne kuće, koje je trenutno okruženo policijskim trakama te se provodi očevid.

Radi se o velikom kuhinjskom nožu te je T.M. hitno prevezen u KBC Split, ali srećom nije bila potrebna operacija. Za sada su ozlijede kvalificirane kao lakše, ali zadržan je u bolnici na promatranju jer postoji opsanost od komplikacija zbog dubine rane. 

Počinitelj B.R. se nalazi u policiji gdje se provodi kriminalističko istraživanje, a prijavit će ga za pokušaj ubojstva. Osim očevida u dvorištu susjedne kuće, obavit će se i pretraga kuće u kojoj on živi, a nakon toga slijedi privođenje na Županijsko državno odvjetništvo u Splitu.

24. travanj 2024 14:58