StoryEditorOCM
RegionalOŠTEĆENA STAZA

Područje Nacionalnog parka Paklenica poslijepodne pogodila ekstremna količina oborina koja je prouzročila veliku štetu

Piše Zadarski.hr
18. studenog 2022. - 20:17

Područje Nacionalnog parka Paklenica je tijekom poslijepodneva te noći sa srijede na četvrtak pogodila ekstremna količina oborina koja je u Parku prouzročila veliku štetu. Tijekom par sati palo je čak 150 litara kiše po kvadratnom metru.

- Zbog ekstremnih vremenskih uvjeta, velike količine kiše koja je pala na području NP Paklenica i nabujalog potoka Velike Paklenice, došlo je do oštećenja pješačkih staza u kanjonu Velike Paklenice te se mole posjetitelji radi sigurnosti da do daljnjega odgode svoj posjet Parku, obavještavaju iz Nacionalnog parka Paklenica. 

- Sa srijede na četvrtak je pala ogromna količina oborina na ovom području i došlo je do određenih šteta na lokalitetu Nacionalnog parka Paklenica. Naime, kroz park prolazi potok Velika Paklenica i on je jako nabujao i izlio se iz korita na više dijelova. Zbog toga je došlo do većih oštećenja na pješačkim stazama unutar parka, rekla je ravnateljica Natalija Andačić za Dalmacija danas dodajući kako je oštećena pješačka staza stara više od 90 godina.

19. travanj 2024 22:33