StoryEditorOCM
RegionalVJEČNI PONAVLJAČ

Po šesti put uhićen splitski diler heroina koji je ugrizao policajca pa se branio da nema zube!? Radio je sa zloglasnom braćom iz krim-miljea

Piše Katarina Marić Banje/Slobodna Dalmacija
12. ožujka 2020. - 11:46

Stari poznanik splitske policije Tonči D.(54) s 20 godina staža u dilanju heroina uhićen je po šesti put zbog iste rabote. Osim po dosjeu i presudama za preprodaju droge, dobro ga pamti inspektor kojeg je ugrizao ne bi li ga spriječio da mu nađe heroin koji je natrpao u usta.

Inspektori Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske su u utorak pretragom stana kojeg koristi na području Sirobuje našli 28 grama heroina i digitalna vaga za precizno mjerenje s vidljivim tragovima heroina. Osim droge je imao i smjesu za povećavanje mase prilikom prodaje opijata. Uz kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i prometa drogama predan je pritvorskom nadzorniku u srijedu.

Doveden je isti dan na Općinsko državno odvjetništvo da iznese obranu.Tužiteljstvo za njega traži određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a odluku će donijeti sutkinja istrage u četvrtak ujutro.

Na splitskom sudu je 2015. godine osuđen na pet godina zatvora zbog dilanja heroina i napada na policajca. Teretilo ga se da je u prvoj polovici 2014. godine nabavljao neutvrđene količine droge od nepoznate osobe koje je pakirao u manje količine i prodavao.Tako je uhićen u parku u Šižgorićevoj ulici u Splitu kada je oko13 sati za 200 kuna prodao “piz” heroina starom splitskom ovisniku kojeg su odmah nakon kupnje uhitili policajci.

Sat vremena nakon što je prodao drogu, Tonća D. su policajci Službe kriminaliteta droga zatekli ispred trgovine dok je u ruci držao paketić s heroinom. Nakon što su se legitimirali službenim iskaznicama, Tonći D. je naglo strpao u usta PVC paketić s drogom želeći ga progutati. Jedan od policajaca pokušao ga je spriječiti u gutanju, ali ga je diler ugrizao za gornji dio lijeve šake nakon čega je progutao paketić. Priveden te mu je pretragom stana nađeno još 6 grama heroina.

- Nemam zube pa nisam ni mogao ugristi policajca. Ogrebao ga je njegov sat - tvrdio je Tonći D. na suđenju.

Zbog dilanja je osuđen na tri i pol godine, a zbog napada na policajca na dvije godine zatvora te mu je izrečena jedinstvena petogodišnja kazna. Međutim, nije Tonći oduvijek baratao samo gramima. Uhićen je 2008. godine u skupini 16 osoba koje su nadzirane u akciji “Parangal” zbog sumnje da su iz BiH prokrijumčarili 26 kilograma heroina i zaradili 5 milijuna kuna.

Zaplijenjeno je šest kilograma droge, a braća Svalina Ahmeti dobili su ukupno 43 godine zatvora kao kolovođe bande. Tonći D. je dobio četiri i pol godine zatvora. Prije toga je uhićen više puta, također zbog zlouporabe droge, od toga tri puta zbog dilanja, a ostalo je prijavljivan prekršajno za neovlašteno posjedovanje. 

18. travanj 2024 16:19