StoryEditorOCM

Ovo je umirovljenik osumnjičen za ubojstvo sestre kod Plitvica - priveden je na Županijski sud u Karlovcu, sudac istrage odlučuje o pritvoru

Piše Piše Predrag Opačić
23. svibnja 2020. - 12:42

Ivan Hodak (70) priveden je kod suca istrage na Županijski sud u Karlovcu zbog sumnje da je u Smoljancu kod Korenice ubio svoju godinu dana stariju sestru Milku (71). On bi danas trebao dati iskaz o događaju te će biti donesena odluka o istražnom zatvoru.

Policija u Gospiću prikuplja tragove i dokaze te ispituje 70-godišnjeg umirovljenika koji je u srijedu navečer uhićen zbog stravičnog ubojstva.

Na mjestu događaja istražitelji su mogli prikupiti veliki broj tragova, osim toga, Županijsko državno odvjetništvo je naložilo obdukciju preminule žene, te će se provesti vještačenja na osumnjičeniku.

U tužiteljstvu kažu da postoji osnovana sumnja da je "uhićeni 70-godišnjak u četvrtak u večernjim satima (policija je navela da se sve događalo oko 20 sati) u obiteljskoj kući u mjestu Smoljanac, nakon svađe nožem usmrtio 71-godišnju hrvatsku državljanku, članicu obitelji".

Prema tragovima krvi na kući, kako je već pisao Jutarnji, dalo bi se zaključiti da je žena, nakon što je ubodena nožem, pokušala potražiti pomoć. No, nakon tridesetak metara je pala i preminula. Točan uzrok smrti bit će utvrđen obdukcijom, a sve okolnosti tragedije istragom.

Mještani su rekli kažu da Ivan nije bio nasilan čovjek, pa su svi prilično iznenađeni događajem. Tako doznajemo da je bio najmlađi od petero djece u obitelji, a sve četiri starije sestre koje su mu pomagale čitav život, Milka pogotovo.

- Ona živi na relaciji Austrija-Hrvatska i to je imanje kupila još prije rata, te se bavila iznajmljivanjem apartmana turistima. Ivanu je ustupila dio kuće da tu živi. On je nešto radio u Rijeci i u Sloveniji, te je posljednjih godina u mirovini. Što se dogodilo između njih teško je reći, iako znam da je često dolazilo do nesuglasica, pa i svađa - rekao nam je mještanin Smoljanca.

16. travanj 2024 14:59