StoryEditorOCM
RegionalU TRAVNJU -

OPTUŽENI MUŠKARCI KOJI SU NAPALI NOVINARKU PRED CRKVOM U SIROBUJI Izbili su joj mobitel, izgurali iz crkve i prikliještili joj ruku vratima

Piše HINA
2. lipnja 2020. - 13:35

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv dvojice muškaraca (53) i (21) koji su u travnju pred crkvom na Sirobuji napali novinarku Dalmatinskog portala Živanu Šušak Živković lakše je ozlijedivši.

Muškarci se terete za kazneno djelo prisile prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi.

Na teret im se stavlja da su kaznena djela počinili 12. travnja 2020. kada je novinarka mobitelom snimala misu u mjesnoj crkvi na Sirobuji, koju je unatoč zabrani javnih okupljanja služio don Josip Delaš.

Novinarka je o tome izvještavala javnost izravnim emitiranjem na portalu.

"Mlađeg muškarca se tereti da je snažno udario novinarku po desnoj ruci i tako joj izbio mobitel koji je pao na tlo, a zatim ju je, prigovarajući joj što snima misu, izgurao iz crkve iako ga je upozorila da ondje radi svoj posao. Kad je pokušala ponovno ući u crkvu kako bi došla do svojeg mobitela koji joj je i sredstvo rada, 53- godišnjak joj je pripriječio ulazak u crkvu povukavši krilo crkvenih vrata i prikliještio joj desnu ruku između vrata i okvira pri čemu je ona zadobila laku tjelesnu ozljedu", navodi se u optužnici.

Osim toga se 21-godišnjaka još tereti i da je bacio novinarkin mobitel na plato ispred crkve čime mobitel više nije bio u funkciji, prouzročivši štetu u iznosu od najmanje tri tisuće kuna, te su obojica na taj način onemogućili daljnje medijsko izvještavanje.

"U optužnici je predloženo da sud u cijelosti oštećenici dosudi imovinskopravni zahtjev tako da joj 21-godišnjak isplati tri tisuće kuna u roku od dva mjeseca od pravomoćnosti presude, a predloženo je i da sud obojici optuženih produlji mjere opreza", stoji na kraju optužnice.

19. travanj 2024 09:05