StoryEditorOCM
RegionalOTVORENJE U STUDENOM

Općina Vrsi za 30.000 kuna na 250 kvadrata gradi park za pse

Piše Toni Perinić
5. listopada 2020. - 11:08

Općina Vrsi je krenula u realizaciju projekta izgradnje i uređenja parka za pse na svom području.

- Osluškujući potrebe stanovništva za odgovarajućim mjestom koje je prilagođeno psima za igru i razonodu, odlučili smo izgraditi i urediti park za pse na području „Dobre punte". Prioritet nam je osigurati nesmetano druženje kućnih ljubimaca i njihovih vlasnika u prostoru namijenjenom isključivo za to, objašnjava načelnik Luka Perinić. 

Park će se prostirati na površini od 250 kvadrata te će osigurati ljubimcima mjesto za igru, a vlasnicima trenutak odmora u prirodi. Prostor za pse će se ograditi i odvojiti od ostatka zelene površine te opremiti s nekoliko sjedećih klupa i kanti za otpad. Općina Vrsi u bliskoj budućnosti planira i uređenje plaže za pse, stvarajući sve preduvjete da postane pet-friendly općina. 

- Park za pse nam je prvi korak ka ostvarenju našeg „Pet friendly" cilja. Nakon uspješnog završetka prvog koraka, započinjemo s pripremom i uređenjem plaže za pse. Brigom za životinje pokazujemo svoju socijalnu osviještenost te proširujemo turističku ponudu, dodaje načelnik.

Vrijednost projekta iznosi trideset tisuća kuna, a radove izvodi tvrtka Vrsi infrastruktura. Otvorenje parka očekuje se u studenom. 

18. travanj 2024 02:31