StoryEditorOCM
RegionalPLANOVI ZA 2022.

Nezavisni gradski vijećnik iz Dubrovnika Ivica Bobo Roko najavljuje: ‘S nezavisnim Ričardom iz Zadra izlazim na parlamentarne izbore!‘

Piše Silvia Rudinović/Dubrovački vijesnik
8. siječnja 2022. - 13:19

Ivica Bobo Roko nije izdao svoje birače!“, ponavlja nezavisni vijećnik čiji je ulazak u Gradsko vijeće Grada Dubrovnika daleko najčitanija lokalna politička vijest u 2021. godini u ovom gradu. Ne namjerava se zaustaviti na tome. Otkriva planove na privatnom i političkom planu. Kaže kako je dokaz dosljednosti u provedbi svoje krilatice „Roko nije na prodaju“ trenutačni 'radni' status. On i vijećnik Ivan Cetinić s nezavisne liste iznikle u Mokošici, nezaposleni su i upisani u evidenciji Zavoda za zapošljavanje, piše Dubrovački.hr.

Bio je red da mi nude!

- Dragi moji sugrađani, mislim da se u povijesti Gradskog vijeća nije dogodilo da oba vijećnika neke liste budu na Zavodu. Čistoća ima dva direktora i četiri zamjenika. Je li to normalno? Svoja dva glasa, koja su mogla presuditi u Gradskoj vijećnici, nismo prodali kako bi netko mogao zasjesti u fotelju, nego smo završili na Zavodu. Svi se žale kako nema solada, pa čemu toliko direktora u gradskim firmama – govori Ivica Roko.

Pa, jesu li Rokovi ikada uopće dobili nemoralnu ponudu?

- Nismo, niti bismo prihvatili! Odmah smo dali do znanja da nećemo koalirati niti s ikim želimo išta. Ali, bio je red da mi ponude! Ja sam četvrta opcija u gradu, ispred mog kolege i prijatelja Željka Raguža koji je od 2009. u Vijeću. Iza sebe sam ostavio SDP koji slovi za drugu stranku u Hrvatskoj. I Most i moj kolega Andro Vlahušić, kojega poštujem, ostali su iza mene. Domovinski pokret nije ni prešao izborni prag. Mene se pita! Mojim biračima, familiji i nezavisnoj listi dignute glave mogu reći da ih Roko nije izd'o, ali, je li moralno da nas dvojica budemo na Zavodu?! Ne bih ja to prihvatio, ali mogli su ponuditi. Očito su se neki prodali. Ivica Bobo Roko nije na prodaju! Mirno mogu hodati ovim gradom znajući da me nitko neće pljunuti i reći: Dao sam ti glas, a ti si me izd'o. I zato sam na Zavodu – kaže Roko.

image
'Ispunio sam obećanje svojim kolegama, težacima'
Božo Radić/Cropix
E, Roko, Roko…

Osim što ide na državne izbore, Ivica Bobo Roko nije mogao izdržati da ne podijeli vijest kako se opet ženi. Nije mu to prvi, ali je uvjeren da je posljednji brak, a buduća supruga dolazi iz Topuskog, kraj Karlovca.
- Bit će luda noć, gorit će Zamaslina! – diže ruke Roko. Poziva na svadbu, ali još ne otkriva datum. Kaže, javit će uskoro, i kolegama vijećnicima…

Ljeti ima posla preko glave. Ranom zorom preuzima karić, malo je takvih koji mogu iznijet vreću na Svetu Mariju.

- Ima nekad posla i zimi jer nema puno tovara koji će nositi, a koga će nego Roka. Hvala Bogu, još uvijek imam svoja leđa, nisam ih izgubio! Ljudi trebaju nekoga ko će očistiti masline, oštemati zid,…- govori karićar Roko i ima potrebu zahvaliti Matu Frankoviću i vijećnicima, odnosno većini, koja je prihvatila prijedlog o ulasku vozila za opskrbu u povijesnu jezgru.

– Ispunio sam obećanje svojim kolegama, težacima zahvaljujući kojima sam sad tu gdje jesam. Kolega Ivan Cetinić se borio za svoje kolege. On 18 godina radi u Društvu prijatelja dubrovačke starine i nema stalan posao. Što sam obećao, sve sam ispunio, osim jedne stvari za koju me ovdje u Gružu stalno pitaju. Nažalost, ne mogu otvoriti javnu kuću jer je to problem na razini države… Ma, ako ima umrijet, nek' umre alavija – govori Roko.

image
'Mirno mogu hodati ovim gradom znajući da me nitko neće pljunuti'
Božo Radić/Cropix

Ured u parku

Njegova nezavisna lista nije podržala proračun za 2022., jer su, kažu, dovedeni pred gotov čin, ali nekoliko puta u ovom je razgovoru istaknuo kako ima vrlo korektan odnos s vladajućima. - Na sjednici se karaš, a iza sjednice idemo na piće – smije se.

-Moram pohvaliti gradonačelnika, gospara Mata Frankovića. Primio je dva, tri puta mene i kolegu Cetinića na razgovor. Rekao sam mu neke male probleme koje je moja lista uočila i to je u kratkom roku riješio. Recimo, za reflektore na igralištu u Mokošici ili žicu koju je trebalo promijeniti, on je u roku nekoliko sati poslao svoje ljude da to poprave – kaže Roko.

Hvali i komunalne redare, a stalo mu je do dobrih odnosa za svim vijećnicima, bez obzira na političke opcije. S Markom Potrebicom je odrastao u susjedstvu, a sa Željkom Ragužem, Blažom Pezom i Marom Kristićem se zna od svoje mladalačke nogometne karijere u HNK Dubrovnik, priča Roko dok sjedimo u gruškom parku, njegovom 'uredu' kad nije u maslinama ili kominu u Zamaslini, piše Dubrovački.hr.

image
'Ženim se! Bit će luda noć, gorit će Zamaslina!'
Božo Radić/Cropix

- Najdraža čestitka ovog mi je Božića stigla od mog kolege Ričarda Nezavisnog iz Zadra i još ti mogu reći da ti Ričard i ja zajedno idemo na državne izbore! Tu su još pojedine kolege s nezavisnih lista iz cijele županije, pa i države, od Prevlake do Dunava, s Malog Lošinja. Neću još otkriti adute, nisam ni ođe, u zadnji smo momenat izašli s listom. Iznenadio sam sve i potuk'o jake igrače – ponosno najavljuje i kaže: „Ako je mog'o Živi zid i onaj Pervan kojeg su iznosili iz Sabora, valjda mogu i ja!“ i ponavlja nekoliko puta kako mu je važno da putem Dubrovačkog vjesnika zahvali kolegicama i kolegama koji su mi bili podrška čitavo vrijeme.

17. travanj 2024 08:39