StoryEditorOCM
RegionalPOGREŠAN KORAK

Nakon što ju je ‘poklopio‘ skiper glisera hitne pomoći, prva žena Supetra tvrdi: ‘Stojim iza svega što sam napisala‘

Piše Gabrijela Radanović
11. siječnja 2023. - 17:12

Nakon što je na svojem Facebook profilu Ivana Marković, supetarska gradonačelnica, objavila kako gliseri hitne medicinske službe nisu bili ispravni te da nisu mogli isploviti iz luke s trudnicom s otoka Brača kojoj je trebala intervencija na ginekološkom odjelu KBC-a Split, takve tvrdnje demantirao je brodski skiper Zdravko Kovačić.

Rekao je da je jedan od dvaju glisera u ispravnom stanju te kako u spomenutom nesretnom slučaju u utorak nije isplovio zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, odnosno jake tramontane koja od svih vjetrova najviše ugrožava supetarsku luku, a ne zbog kvara.

- Sad, dakle izvan sezone, imamo po nekoliko hitnih intervencija dnevno. Brodove koji su nam na raspolaganju vozimo uvijek u "full gasu" pa je i logično da se u takvim uvjetima plovidbe događaju kvarovi, a to će vam potvrditi svaki pomorac ili vlasnik brodice.

U svakom slučaju, jedan brod je uvijek, ali baš uvijek u funkciji. Zato ih i imamo dva – govori nam Kovačić.

Tražili smo od supetarske gradonačelnice da prokomentira tvrdnje skipera koji ju je praktički optužio da je javnosti priopćila potpuno pogrešnu informaciju o hitnoj intervenciji koja se dogodila u utorak.

- Neću ništa komentirati. Uvijek netko ima svoje objašnjenje, ali stojim iza onoga što sam napisala - kratko je odgovorila Marković.

24. travanj 2024 02:29