StoryEditorOCM
RegionalTEŠKI OPROŠTAJ

Nakon potresne vijesti da je preminuo Zadranin Marin Pucar (49): ‘Do zadnjeg trena je bio pozitivan, rekao mi je da ćemo iduću Novu dočekati zajedno‘

Piše Jozo Vrdoljak/JL
6. siječnja 2021. - 15:40

Prvi čovjek Podravke i Hrvatske udruge poslodavaca Marin Pucar (49) preminuo je nakon teške bolesti u koprivničkoj Općoj bolnici. Njegovi bliski prijatelji, kolege i suradnici teško se nose s ovim velikim gubitkom.

Tomislava Mamića, vlasnika Tommyja, vijest o smrti Marina Pucara duboko je potresla.

- Moje privatno i poslovno iskustvo s Marinom Pucarom bilo je više nego pozitivno - odnos s obostranim poštovanjem i respektom. Sve što smo bili dogovorili, to je tako i bilo i to smo odradili. Iskreno mi je žao i šokiran sam jer se radi o mladom čovjeku koji je bio jako korektan i kao čovjek i kao menadžer. Imao je snagu i energiju. Sve je posložio kako treba i privatno i poslovno. Znao sam za njegove zdravstvene probleme, ali mislio sam da ih je sanirao tako da sam stvarno pogođen njegovim preranim odlaskom. Vijest o njegovoj smrti me stvarno šokirala - rekao je Mamić.

Martin Evačić, direktor NTL-a, također je šokiran viješću o smrti Marina Pucara s kojim se čuo krajem godine. Kaže da ništa nije ukazivalo da se nešto ovakvo može dogoditi. Mi se poznajemo više od 20 godina. Poznajem ga dok je još bio široj javnosti nepoznat, dok je bio direktor prodaje Danice. Uvijek je bio jako korektan i pristupačan čovjek i nije se promijenio. Jedan krasan čovjek koji je potpuno predan poslu.

Često ljudi koji tako napreduju kako je napredovao Marin Pucar znaju stvoriti određenu barijeru i teško je s njima razgovarati, ali kod njega to nije bio slučaj. S Marinom Pucarom uvijek se moglo normalno razgovarati i dogovoriti. Izuzetno normalan i korektan čovjek, ostvaren u životu. Stvarno mi je žao i iskreno sam pogođen Marinovom smrću - kaže Evačić.

- Za Marina Pucara mogu samo reći da je bio velik čovjek i velik prijatelj. O njemu kao osobi i kao poslovnom čovjeku mogu reći sve najbolje. Imao je ogromnu pozitivnu energiju i snagu. Poslovna zajednica i čitava Hrvatska jako je puno izgubila njegovim odlaskom. Pogotovo koprivnički kraj. Hrvatska je izgubila velikog čovjeka i gospodarstvenika, a ja sam izgubio velikog prijatelja - emotivno je rekao Slavko Ledić, predsjednik uprave Kraša.

Vlasnik hotela Olympia i Olympia Sky iz Vodica, Josip Stojanović, isto je bio prijatelj s Marinom Pucarom.

- Bio je izuzetan čovjek i moj veliki prijatelj. Borio se protiv bolesti tom velikom energijom koju je imao. Mi smo ga svi podržavali u njegovoj borbi. Čuli smo se dva dana prije njegove smrti i tad mi je rekao da ćemo iduću Novu godinu čekati skupa. Do zadnjeg trenutka bio je pozitivan i optimist - govori nam vidno potresen Stojanović.

Nije tajna da se vlasnik Orbico grupe, Branko Roglić, jako založio da Marin Pucar postane čelni čovjek Hrvatske udruge poslodavaca.

- Ne da smo se dobro poznavali, nego smo Pucar i ja imali izvrsne odnose i to iz vremena dok je bio čelni čovjek Zvečeva. Svoje odnose smo s vremenom podizali na još veću razinu, a intezivirali smo ih nakon što je postao predsjednik uprave Podravke, a pogotovo nakon što je postao predsjednik HUP-a. Bio sam njegov gost kad je pozvao predsjednika Vlade RH i gospodarstvenike u Koprivnicu. Dosta smo razgovarali o tome kako će HUP izgledati u budućnosti. Izgubili smo dobrog i velikog čovjeka te gospodarstvenika i uspješnog menadžera. Osim njegove obitelji, smrću Marina Pucara najviše gubi Podravka, ali i HUP te svi gospodarstvenici koji su tržišno orjentirani - rekao je Roglić.

25. travanj 2024 11:21