StoryEditorOCM
RegionalNOVI DETALJI

Na Murteru uhićen i moćni dalmatinski poduzetnik, dobro poznat i u sportskim krugovima, evo što mu se stavlja na teret

Piše Hina, Jutarnji.hr, Šibenski.hr
15. veljače 2023. - 12:51
Kuća obitelji Turčinov, Toni Turčinov i zgrada Općine Murter- KornatiNikša Stipaničev, Nikolina Vuković-Stipaničev/Cropix

Uskok i policija danas su, ne otkrivajući identitete, potvrdili da provode akciju u kojoj je uhićen Toni Turčinov, općinski načelnik Murtera, osumnjičen za kaznena djela protiv službene dužnosti.

Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om. Nakon ispitivanja osumnjičenika Uskok će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost, objavio je Uskok.

Policija je izvijestila da su obje sumnjičene osobe od kojih je jedna nositelj izvršne vlasti na općinskoj razini pod nadzorom policije.

- Slijedi provođenje hitnih dokaznih radnji te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih osoba biti podnesena kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a osumnjičenici će biti predani pritvorskom nadzorniku - kažu u policiji.

Portal Telegram piše kako je uz načelnika općine Murter jutros uhićen i poduzetnik Tomislav Pešić kojem je, prema sumnjama istražitelja, namjestio natječaj za građevinske radove na lokalnom sportskom objektu. Njih dvojicu veže i politika, navodi Telegram - naime, načelnik Turčinov na izborima za županijsku skupštinu bio je na listi sadašnjeg šibensko-kninskog župana Marka Jelića, kao i spomenuti Pešić.

Pešić je tajnik je malonogometnog kluba "Murter", dopredsjednik Udruge za mali nogomet Šibensko-kninske županije te predsjednik Kluba dobrovoljnih darivatelja krvi Čista Velika. Vlasnik je turističko-poljoprivrednog obrta "Pele".

Što se Turčinova tiče, valja podsjetiti kako se on pod izvidima se našao u srpnju prošle godine nakon otkrića da je 2019. službenom karticom platio račun od 1560 eura u bordelu u Austriji.

Turčinov je tada tvrdio da je karticu u klubu upotrijebio greškom jer je slična njegovoj privatnoj kartici te da je osobno podmirio trošak smještaja općinske delegacije u klagenfurtskom hotelu "Schlosswirt Ebenthal" kako bi obeštetio Općinu. Hotel je medijima osporio autentičnost računa.

Nakon izbijanja afere, Turčinov je podnio ostavku na mjesto županijskog vijećnika, ali je nastavio obnašati funkciju načelnika Općine Murter-Kornati.

19. travanj 2024 04:58