StoryEditorOCM
RegionalOPASNO ŽARIŠTE

‘Na Braču imamo 38 novozaraženih, većina nema nikakve simptome, a to je najopasnije...!‘

Piše JL
11. svibnja 2020. - 19:01

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković za RTL otkrila je stanje s koronavirusom na Braču. Sada imaju 38 novozaraženih, uzeto je preko 100 uzoraka te su brisevi poslani u Split te se čekaju još neki rezultati.

- S jučerašnjim danom bilo je 38 oboljelih osoba. Sve mjere koje su bile prije mjesec dana na snazi su ponovno - znači propusnice između jedinica lokalne samouprave, ograničeno kretanje prema kopnu, s kopna samo nužni prijevoz, hitne službe, dostava hrane, odlazak doktoru. Od ostalih mjera - svi kafići su zatvoreni, obrti ne rade, sve javne površine, tržnice, parkovi, sve ono što smo prošli tjedan pomalo počeli otvarati ponovno je sve to skupa zatvoreno", rekla je Marković za RTL.

Pozvala je sve na strpljenje.

- Mogu samo pozvati sve moje otočane na strpljenje i da se pridržavaju svih mjera i budu na distanci jedan od drugog. Svi skupa se moramo strpiti ova dva tjedna da epidemija što brže prođe.

Otkrila je i kakvo je stanje oboljelih.

- Vrlo mali broj oboljelih ima neke teže simptome. Uglavnom se radi o lakšim simptomima, a velik dio nema nikakve simptome, što je najopasnije. Ljudi smatraju da su zdravi i normalno ponašaju. To je upozorenje svima da se trebaju držati svih mjera, a pogotovo socijalne distance, rekla je Marković.

Podsjetimo, zaraza je krenula iz Nerežišća i od tamo se proširila i u druga bračka mjesta među kojima su Supetar, Pučišća i Milna. Virus je vjerojatno donio 81-godišnjak i to dolaskom na otok iz splitske bolnice na Firulama.

23. travanj 2024 10:47