StoryEditorOCM
RegionalLJUBAVNI TROKUT

Malvasija na Bilicama izrezan žiletom: napao ga ljubomorni član zločinačke udruge koji mu je preoteo djevojku, redovnu gošću noćnog života Splita

Piše Katarina Marić Banje/Slobodna Dalmacija
9. ožujka 2020. - 19:10

Nije takoreći ni smješten u istraži zatvor na Bilicama, a Jerko Malvasija (34) iz Splita je napadnut žiletom tijekom tuširanja. Kako saznajemo, izrezao ga je jedan član zločinačke organizacije Željka Rajića koji mu je već otprije slao prijetnje zbog djevojke jer je nakon veze s njim izabrala Malvasiju, javlja Slobodna Dalmacija.

Uhićenja članova zločinačke udruge iz Splita počela su u ožujku prošle godine kada je nakon višemjesečne akcije tajnog nadzora pokušaj ubojstva Joze Čabraje prisilio policiju da se razotkriju. U prvom valu uhićen je šef skupine Rajić s još sedmoricom. Mjesecima kasnije su uhićivani novi članovi udruge. Jedan od njih je i mladić koji je za sobom na slobodi ostavio djevojku s kojom je bio u vezi, vitku plavušu, redovnu gošću noćnih klubova koja "voli sve što vole mladi".

Na ljeto se u Split vratio Jerko Malvasija s odsluženja kazni zatvora: u Hrvatskoj tri godine i četiri mjeseca, a u BiH dvije godine i to zbog dilanja dva i pol kilograma marihuane, protupravne naplate i krađe. Djevojka uhićenog člana zločinačke udruge nakon nekog vremena upustila se u vezu s njim. Ovaj na Bilicama je ubrzo saznao za to te su se neko vrijeme među dvojicom mužjaka raznim kanalima izmjenjivale prijeteće poruke.

U siječnju ove godine Malvasija je umalo pao kao žrtva hitaca iz kalašnjikova u splitskom Varošu kada je Filip Zavadlav (25) smaknuo: Marina Ožića Paića (25), Marina Bobana (25) i Juricu Torlaka (37). Iako on kategorički negira ikakvu povezanost s Filipom i njegovom obitelji, ulične priče govore suprotno, navodeći njega kao jednu od osoba koje su prijetile mladom pomorcu zbog dugova brata mu Stanislava, ovisnika o drogi.

Međutim, kako nitko od obitelji Zavadlav nije službeno dao iskaz na državnom odvjetništvu i na sudu o tome, te priče još uvijek nisu dobile službenu potvrdu te su i dalje u sferi nagađanja. Jerko Malvasija za javnost tvrdi kako se bavi preprodajom automobila zbog čega i putuje povremeno u Njemačku te da se ostavio posla s dilanjem.

Polovicom veljače ga je jedna od trgovina automobila dovela do prijave za krađu kada je uzeo Golf V od osobe iz Zadra na ime dugova za nerealiziranu kupoprodaju Audija A6. Kako ga je par dana kasnije Zvonko Giljanović (63), otac Ivana Giljanovića, iznuđivača osuđenog na pet godina zatvora za pokušaj ubojstva Marka Bekavca, prijavio za pokušaj iznude Malvasije je uhićen.

Određen mu je istražni zatvor te je taj vikend, zadnji u veljači, smješten na Bilice. Prošli tjedan je mladi pripadnik zločinačke udruge dočekao svoj trenutak tijekom tuširanja te je žiletom zarezao Malvasiju. Napad i ozljede nisu prijavljeni, ali se priča o tome ubrzo proširila van zidova zatvora,  javlja Slobodna Dalmacija

22. travanj 2024 09:15