StoryEditorOCM
RegionalNE IDE NA BOLJE

Lokalni stožeri javljaju: Dom za starije u Istri novo žarište, u Puli zaražena i trudnica, u Zagrebu 24 novozaražene osobe

Piše Hina, JL
12. srpnja 2020. - 11:18

Županijski stožeri diljem Hrvatske u nedjelju objavljuju nove podatke o epidemiološkoj situaciji na njihovim područjima.

U Osječko-baranjskoj županiji još su tri osobe oboljele od koronavirusa pa su trenutno na taj virus pozitivne 332 osobe, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer Civilne zaštite.

U protekla  24 sata obrađeno je 110 uzoraka od kojih su tri bila pozitivna na koronavirus, i to dvije osobe iz Đakova i jedna iz Silaša u općini Šodolovci, priopćili su iz Stožera.

Ističu kako je u osječkom osječkom KBC-u hospitalizirano 27 pacijenata, s tim da su dvije osobe na respiratoru.

Samoizolacija je jučer određena za 40 kontakt osoba oboljelih, a pod tom mjerom je ukupno 540 osoba u županiji.

Policija je dobila jednu dojavu građana o kršenju mjere samoizolacije, u Osijeku, koja se pokazala točnom, a u 26 samoinicijativnih provjera nije utvrđeno ni jedno kršenje te mjere, navode u Županijskom stožeru Civilne zaštite.

Iz istarskog stožera javljaju da je u protekla 24 sata uzorkovanjem na terenu i u Općoj bolnici Pula uzeto 211 uzoraka briseva te da je ispitivanjem u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije potvrđeno 16 pozitivnih na koronavirus.

- Kod 3 osobe radi se o kontaktu s već pozitivnom osobom. Dvije osobe pregledane su u OHBP Opće bolnice Pula (Hitna služba) radi osnovne bolesti te je protokolarnom obradom potvrđen pozitivan bris na COVID-19. Epidemiološka obrada je u tijeku, kao i dekontaminacija prostora. Zdravstvene usluge u Općoj bolnici Pula pružaju se redovno, navodi se u priopćenju.

- U Domu za starije i nemoćne osobe 'Atilio Gamboc' u Umagu potvrđeno je 11 pozitivnih briseva, od čega su 6 štićenika i 5 djelatnika. Provode se sve protuepidemijske mjere i obavljaju dodatna uzorkovanja, dodaje se u priopćenju.

Neslužbeno se doznaje kako je među novozaraženim i jedna trudnica iz okolice Pule.

Na području Primorsko-goranske županije u posljednja 24 sata zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, javljaju iz županijskog Stožera za civilnu zaštitu.

Riječ je o kontaktu ranije oboljele osobe i novozaraženi se, kako kažu u Stožeru, nalazi na kućnom liječenju.

U Zagrebu su 24 novooboljele osobe od koronavirusa, izvijestio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

- U protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar' provedeno je 216 testiranja na SARS-CoV-2. U Gradu Zagrebu zabilježena su 24 nova slučaja. Posljedično tome, za 78 osoba određena je mjera samoizolacije, istaknuli su u priopćenju.

Naglasili su da je od 24 novooboljele osobe od koronavirusa, njih 11 su kontakti prethodno oboljelih osoba, šest je osoba za sada negativne epidemiološke anamneze, jedna je osoba izložena u noćnom klubu, jedna je osoba doputovala iz Njemačke, a ostali su izloženi na različitim događanjima.

U Virovitičko-podravskoj županiji je pet novih slučajeva, a u Vukovarsko-srijemskoj sedam.

19. travanj 2024 07:46