StoryEditorOCM
RegionalBILO JE I VRIJEME

Kraj toplinskog vala sve nam je bliže, u Dalmaciji će već danas biti pljuskova, a temperature će osjetno pasti tijekom tjedna

Piše PSD
4. srpnja 2022. - 17:22

Pretežno vedro je jutros diljem zemlje, temperature su visoke nakon tropske noći kakva je bila u mnogim područjima duž Jadrana. U nastavku dana prevladavat će sunčano, ali poslijepodne treba računati na mogućnost pljuskova u unutrašnjosti, ponajprije u gorju i u unutrašnjosti Dalmacije, piše N1.

Prema večeri će sa sjeverozapada rasti naoblaka, kako će nam se približavati hladna fronta, pa treba računati na pljuskove i grmljavinu i u sjeverozapadnim predjelima unutrašnjosti.

Sutra stoga u unutrašnjosti mogući lokalno izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom, prolazno olujan vjetar, a ne možemo isključiti niti mogućnost tuče. Burne reakcije atmosfere su moguće uslijed nailaska vlažnijeg i hladnijeg zraka na vrući zrak. Nestabilnosti može biti i na sjevernom dijelu Jadrana, gdje će prema večeri zapuhati jaka bura. U Dalmaciji će se zadržati većinom suho.

Srijeda će biti većinom suha, no već u četvrtak ponovno slijede kiša i pljuskovi i daljni pad temperatura. Bit će to i konačan kraj toplinskog vala.

U drugoj polovini tjedna u unutrašnjosti će tako temperature biti oko 24, na Jadranu od 26 do 30.

25. travanj 2024 18:50