StoryEditorOCM
RegionalBRZA REAKCIJA

Inspektori nakon našeg teksta zatvorili Šveđaninu ilegalno gradilište u prvom redu do mora: ‘Investitor je podigao zgradu, bazen... bez dokumenata‘

Piše Sandra Barčot
9. ožujka 2022. - 14:27

Građevinska inspekcija Državnog inspektorata utvrdila je da je na vrhu poluotočića Rat, na južnoj obali otoka Čiova, investitor "izgradio stambenu građevinu, otvoreni bazen, vodospremu te betonski plato bez prethodno ishođene građevinske dozvole".

Nacionalno tijelo, na pitanje naše redakcije, time je potvrdilo da se bespravno gradi na zemljištu u vlasništvu splitske tvrtke "Duga Nekretnine" u vlasništvu švedskog državljanina Dicka Johna Christiana Aulina, a parcela se nalazi u prvom redu do mora.

Teren je smješten uz poznatu uvalu Labaduša, sve na prostoru Općine Okrug. U rujnu 2021. godine, provedena je uknjižba novog, inozemnog vlasnika na tu parcelu od 749 četvornih metara uz raniju kućicu od 24 kvadrata, kao i na susjedni teren, s istočne strane punte, površine 1447 četvornih metara.

- Slijedom navedenog, građevinska inspekcija zatvorila je gradilište postavljanjem službenog znaka "zatvoreno gradilište". Inspekcijski postupak je u tijeku - naglašavaju iz Državnog inspektorata.

18. travanj 2024 19:58