StoryEditorOCM
RegionalIMA SE, MOŽE SE

Iako privatni sektor grca u dugovima i otkazi pljušte na sve strane, pojedini dalmatinski gradovi šakom i kapom dijele božićnice. Evo gdje su najveće

Piše PSD
16. prosinca 2020. - 22:35

U godini u kojoj su lajtmotivi nesigurnost i nepredvidljivost, teško se ičemu nadati, pogotovo kada dobar dio zaposlenih ni tjedan dana prije Božića ne zna hoće li primiti božićnicu ili dar za djecu.

Što se dalmatinskih županija i gradova tiče, u mnogima je situacija još uvijek neizvjesna ili pak nije u potpunosti jasna. Epidemija će zasigurno u nekima ukrasti Božić, a neki će ipak uskoro krenuti s isplatom. Evo kakva je situacija.

U Splitu, najvećem dalmatinskom gradu potvrđeno nam je kako će božićnica za njihove zaposlenike biti, no još nije potvrđen točan iznos.

- Što se božićnice, odnosno neoporezive naknade tiče, bit će isplaćene sukladno važećem Kolektivnom ugovoru - potvrdili su nam iz Banovine.

Božićnice će biti isplaćene i u Gradu Kninu, i to u iznosu 1250 kuna. Potvrđeno nam je kako ovih blagdana razloga za zadovoljstvo imaju i zaposlenici Ploča, njima će također biti isplaćene božićnice, no iznos nam nisu potvrdili.

Ista situacija je i u Šibeniku, cifru ne znamo, no uplata će biti. Radovati se mogu i zaposleni u Gradu Korčuli, i kod njih će biti božićnih dodataka na plaću, baš kao što će božićnice biti uplaćene zaposlenicima Grada Imotskog.

Neoporezivu naknadu za najradosniji kršćanski blagdan dobit će i zaposlenici Grada Makarske, u iznosu od tisuću kuna.

Gradska uprava Trogira isplatit će božićnice djelatnicima u iznosu od 1000 kuna, uz poklon bon od 500 kuna u jednom trgovačkom centru.

Na otoku Hvaru odluka o isplati božićnice nije još donesena, a ako se bude donijela, uputili su nas, iznos ne može biti veći od 1 500 kuna.

- Službenici i namještenici Grada, kao i djelatnici proračunskih korisnika ove godine primit će božićnicu sukladno pravilnicima o radu u iznosu od 1 500 - dobre vijesti stižu i iz Metkovića.

Za neke božićnog dodatka ipak neće biti.

Tako nam je potvrđeno kako zaposlenici Grada Omiša neće dobiti božićnice.

Ni Grad Dubrovnik neće svojim zaposlenicima isplatiti božićnicu kao ni dar za dijete.

- Ujedno već prethodno donesena je odluka kako se u 2020. godini neće isplatiti regres te je odgođena isplata jubilarnih nagrada za 2021 godinu.

No, dubrovačkim umirovljenicima čiji iznos mirovine nije dostatan za zadovoljenje osnovnih životnih potreba Grad Dubrovnik ipak je osigurao božićnice. Za ovu je svrhu u proračunu izdvojeno 422 800 kuna te će ovaj dodatak primiti ukupno 1559 umirovljenika - vele Dubrovčani.

Zbog situacije izazvane koronavirusom i Šibensko-kninska županija odustala je od isplate uskrsnice, regresa i božićnice za djelatnike Županije i javnih ustanova još u svibnju ove godine.

24. travanj 2024 11:40