StoryEditorOCM
RegionalODLIČNE BROJKE

I podno Velebita imaju dobru sezonu: "U kolovozu se u Starigradu tražila soba više, a tu su i odlične najave za posezonu"

Piše F.Buzov/Radio Zadar
30. kolovoza 2021. - 17:35

Aktualna turistička sezona dobro prolazi i na području Starigrad Paklenice gdje se trenutno odmara više od 3 tisuće gostiju. Velika su očekivanja i od posezone jer je to razdoblje u kojem gosti često traže destinaciju za aktivni odmor, a tu je Paklenica na dobrom glasu, piše Radio Zadar.

Optimizma u Starigradu Paklenici na kraju kolovoza ne nedostaje, turistički kapaciteti dobro su popunjeni, u jednom periodu, kako doznajmo, doslovno se tražila soba više. 

image
Fotopriča iz Zadra, Ivan Vuković

- U mjesecu kolovozu mi smo se dobro primaknuli ovoj željenoj 2019. godini , tako da smo tu negdje na 90 posto tih rezultata, u odnosu na prošlu godinu, to je povećanje od 30 tak posto - podatke je Radio Zadar doznao od direktorice Turističke zajednica općine Starigrad Paklenica Mirjane Marasović.

- Od stranaca su već tradicionalno najbrojniji Nijemci i Slovenci, posljednjih godina sve je više Poljaka, a zahvaljujući povratku zračnog prometa živnulo je još jedno zahvalno tržište: Posljednih godina imali smo dosta turista iz Velike Britanije, to je zbog poslovanja Blusun hotel Alan, njih nije bilo prošle godine zbog problema s avio prometa, ali evo sad se vraćaju, od sredine srpnja - istaknula je.

Oporavak sezone na tom području, potvrdio je i vlasnik obiteljskog hotela "Vicko", s predznakom eko, Zoran Katić:

Nakon ove krize vraćaju nam se turisti, mi smo specijalizirani za aktivni odmor, i nama tek počinje sezona, sad od 1. rujna, to su organizirane grupe, mi do sada dosta dobro radili, nije to potrošnja kakvu smo očekivali, ali smo prezadovoljni odnosu na on što je bilo - zaključio je. 

18. travanj 2024 21:01