StoryEditorOCM
RegionalREZULTAT VJEŠTAČENJA

Filip je bio drogiran kad je počinio masakr! Njegov odvjetnik: ‘Taj nalaz bit će važan za daljnji proces‘

Piše Piše Dušan Miljuš
11. veljače 2020. - 19:25

- Ja sam od vas novinara doznao za rezultate vještačenja. Taj nalaz nisam dobio i nisam ga morao dobiti - komentirao nam je večeras odvjetnik Branko Šerić, branitelj 25-godišnjeg Filipa Zavadlava tvrdnje da su, prema toksikološkom nalazu koji je stigao iz CFIIV MUP-a "Ivan Vučetić", u krvi njegova branjenika nađene različite supstance, ali i tragovi metadona, sintetičke droge.

Prema rezultatima istog vještačenja, Zavadlav u vrijeme trostrukog ubojstva nije bio niti alkoholiziran.

- Taj nalaz bit će važan za daljnji tijek psihijatrijsko-psihološkog vještačenja koje se provodi u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče i koje je još uvijek u tijeku. O rezultatima vještačenja znat ću nešto više nakon uvida u spis - kaže odvjetnik Šerić.

Još ranije odvjetnik Šerić procijenio je da bi psihijatrjsko-psihološko vještačenje moglo potrajati oko mjesec dana, a s obzirom da je ono počelo sredinom siječnja, uskoro bi mogao stići i nalaz je li Filip Zavadlav u vrijeme počinjenja trostrukog ubojstva bio ubrojiv.

Podsjećamo, splitsko tužiteljstvo je protiv Zavadlava pokrenulo istragu zbog osnovane sumnje da je 11. siječnja ove godine “prema prethodno donesenoj odluci i planu, a u cilju bezobzirne osvete prema većem broju osoba iz narkomanskog miljea koji su iznuđivali, prijetili i fizički napadali njegovog brata i njega osobno”, protuzakonito nabavio automatsku pušku s većom količinom streljiva.

Potom je u 15,35 sati došao na predio Velog Varoša u Splitu i, kad su se u kretanju na motociklu marke Yamaha pojavili Marin Boban (25) i Jurica Torlak (38), Zavadlav je prema njima ispalio više rafalnih i pojedinačnih hitaca. Boban je preminuo na mjestu, dok je Torlak uspio pobjeći do Senjske ulice i dvorišta obiteljske kuće gdje su ga nešto kasnije pronašli djelatnici Hitne pomoći.

20. travanj 2024 07:37