StoryEditorOCM
RegionalGRADSKI PARK

Fešta u čast slavodobitnika Alke: za Župu će se u Trilju okrenuti vol, a pjevat će mu Giuliano, Tiho Orlić i drugi

Piše Toni Paštar
12. kolovoza 2021. - 20:57

Grad Trilj ovoga petka, 13. kolovoza, organizira veliku feštu u čast slavodobitnika 306. Sinjske alke Mihovila Župe. Fešta će se održati u Gradskom parku s početkom u 21 sat, a glavna atrakcija bit će pečeni vol čije će se meso besplatno dijeliti sudionicima Župinog slavlja.

Organizatori najavljuju da će za sve posjetitelje osigurati dovoljne količine raznih pića. U glazbenom dijelu programa sudjelovat će 5+BAND i njihovi gosti Giuliano, Tiho Orlić i Petar Dragojević. Iz triljske gradske uprave kažu kako će kompletna fešta biti organizirana i provedena u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama pa u tom kontekstu mole sve posjetitelje da se tih mjera pridržavaju. Kao uvertiru slavlju gradonačelnik Trilja Ivan Bugarin primio je u svom uredu slavodobitnika Mihovila Župu i još jednom mu čestitao na uspjehu i zahvalio što je slavodobitnički plamenac poslije nedjeljne Alke donio u Trilj.

- Ovo je preveliki događaj za naš grad. Na slavodobitnički plamenac čekali smo 11 godina, od 2010. kada je Mario Šušnjara poslije pripetavanja s ukupno 9 punata osvojio svoj drugi slavodobitnički plamenac – kazao je čestitajući Župi gradonačelnik Bugarin.

U toj prigodi gradonačelnik je, u skladu sa svojim ovlastima, donio odluku da slavodobitnika Mihovila Župu dodijeli novčanu nagradu od 15 tisuća kuna. 

16. travanj 2024 09:48