StoryEditorOCM
RegionalČITAJU IH MILIJUNI

Ekipa britanskog The Telegrapha boravi u Zadarskoj županiji: posebno ih zanima Villa Nai 3.3 i specifičnosti jednog našeg otoka

Piše Zadarski.hr
4. kolovoza 2021. - 11:51

U organizaciji Hrvatske turističke zajednice i Predstavništva HTZ-a u Londonu, ekipa prestižnog britanskog lista The Telegrapha do 6. kolovoza boravit će na području Zadarske županije, odnosno na Dugom otoku. Riječ je o novinarki Mary Novakovich i fotografu Adamu Batterbyu koji u Hrvatskoj borave s ciljem pisanja reportaže za ovaj popularni britanski list kojeg mjesečno prati preko 20 milijuna čitatelja, javljaju iz HTZ-a.

Fokus reportaže bit će na turističkoj ponudi i specifičnostima Dugog otoka, uz poseban osvrt na novootvorenu Villu Nai 3.3.Tijekom boravka u Hrvatskoj novinarsko-snimateljska ekipa obići će Sjeverozapadni dio Dugog otoka, svjetionik Veli Rat i zaljev Sakarun, Park prirode Telašćicu, Špilju Golubinka te ostale zanimljivosti i prirodne ljepote Dugog otoka. U organizaciji putovanja sudjeluje Turistička zajednica Zadarske županije.

„Nakon što su Britancima omogućena putovanja primjećujemo rast broja dolazaka i noćenja s ovog tržišta prema hrvatskim destinacijama. Naime, trenutno u našoj zemlji boravi više od 10 tisuća britanskih gostiju, a prije 19. srpnja, kada su bili zatvoreni, u Hrvatskoj ih je bilo oko 3 tisuće. U nastavku sezone očekujemo daljnji rast prometa na kojeg vrlo dobro utječe i sve veći broj aviolinija koje prometuju prema hrvatskim zračnim lukama“, izjavila je Darija Reić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Londonu.

Podsjetimo, Mary Novakovich renomirana je britanska novinarka hrvatskog porijekla koja iza sebe ima brojne objave na temu Hrvatske, hrvatskog turizma i destinacija u prestižnim britanskim magazinima, kao što su The Guardian, Conde Nast Traveller, The Telegraph, the Independent i Daily Mail.

16. travanj 2024 22:23