StoryEditorOCM
RegionalUMALO TRAGEDIJA

Dvogodišnji dječak pao s prvog kata zgrade u Solinu i zadobio teške ozljede, najvjerojatnije se popeo na krevet uz prozor. Hitnu su pozvali susjedi

Piše Marko Didić/SD
8. rujna 2020. - 14:19

Dvogodišnji dječak pao je u petak oko 11.30 sati sa prvog kata stambene zgrade u Solinu i zadobio teške tjelesne ozljede, u vidu prijeloma križne kosti i udarca u glavu koje srećom nisu bile opasne po život.

Dječak se je najvjerojatnije popeo na krevet koji se nalazi ispod prozora u spavaćoj sobi. Krevet je visok četrdesetak centimetara i nalazi se točno ispod prozora koji je tom prilikom bio otvoren ili ga je dijete otvorilo.

Nakon toga dječak je pao sa visine od četiri metra na betonsku podlogu uz zapadnu stranu zgrade. Nakon pada dijete je bilo pri svijesti te su susjedi pozvali Hitnu pomoć.

I to je sve što se sa sigurnošću može napisati i reći. Mada su nas zvali stanari te i okolnih zgrada koji su zgroženi što se o ovom događaju nije napisalo ni retka, a prošla su već četiri dana od toga.

Također govore da je jedan gospodin donio tako ozlijeđeno dijete majci u stan koja nije ni znala da je ispalo te da je otac spavao. No to nisu službene informacije nego priče koje smo htjeli provjeriti kod same policije no nisu bili pretjerano širokogrudni u davanju bilo kakvih informacija. Također, uopće nisu ni izvijestili o ovom događaju.

Policiji smo poslali i dodatni upit te primjedbu da smo nezadovoljni odgovorom koji su nam poslali na naša konkretna pitanja tipa: je li netko od roditelja ili staratelja kazneno prijavljen, je li ta obitelj do sada bila pod nadzorom Centra za socijalnu skrb i je li u toj obitelji do do sada bilo kakvog policijskog postupanja i kaznenog prijaljivanja nismo dobili nijedan konkretan odgovor.

Ovo je policijski dogovor na naše upite i na situaciju o kojoj bruji danima cijeli Solin.

- Poštovani vezano uz Vaš upit možemo Vas izvijestiti kako je dana 04.09.2020.g. na solinskom području uslijed pada kroz prozor sobe na prvome katu dijete zadobilo teške tjelesne ozljede te je zadržano na liječenju do današnjeg dana (ponedjeljak navečer) kada je otpušteno na kućnu njegu.

Na mjestu događaja izvršen očevid, a prema za sada dostupnim informacijama radi se o nesretnom slučaju. Policija će poduzeti mjere i radnje iz nadležnosti policije s ciljem utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u ovom događaju - stoji u njihovoj rekaciji na naš upit.

Nezadovoljni ovakvim općenitim odgovorom (uvažavajući činjenicu da je iz odgovora jasno da policija još uvijek utvrđuje sve okolnosti pa i okolnosti nečije eventualne krivnje) nazvali smo glasnogovornicu PU splitsko-dalmatinske Antonelu Lolić koja nam je rekla da je to za sada sve što u ovoj fazi policija može reći, ali smo dobili i obećanje da će policija o svemu dalje izvjestiti javnost te molbu da ih sada jednostavno pustimo da rade svoj posao.

 

18. travanj 2024 23:38