StoryEditorOCM
RegionalTRODNEVNO NATJECANJE I FILMSKI FESTIVAL

Donosimo kompletan program 20. Međunarodnog susreta penjača "Paklenica 2019"

Piše Zadarski.hr
24. travnja 2019. - 14:52
paklenica11-210816

Turistička sezona u Nacionalnom parku Paklenica i na Rivijeri Paklenica tradicionalno počin je uskrsnim blagdanima, a neposredno nakon njih slijedi održavanje jubilarnog 20. Međunarodnog susreta penjača PAKLENICA 2019., koji se održava od 26. do 28. travnja. Program počinje u petak 26. travnja u 21 sat u dvorani uz Upravu Nacionalnog parka Paklenica, otvorenjem i Paklenica Film Festivalom, na kojem će se prikazivati kratki amaterski filmovi penjačke tematike.

Iskusne penjače očekuje „Big Wall Speed Climbing“, jedinstveno natjecanje u brzinskom penjanju velikih stijena, organizira se u ženskoj, muškoj i po prvi put u mješovitoj kategoriji, a predviđeno je za subotu, 27. travnja. Isti dan se održava i penjački maraton „Paklenica – from dawn to dusk”, kada će dvočlane penjačke naveze (muške, ženske i mješovite) u vremenu od 07 do 19 sati nastojati savladati što veći broj smjerova odnosno osvojiti što više bodova na pakleničkim stijenama.

Zabavni dio programa s proglašenjem pobjednika planiran je subotu u 21,30 na Trgu Marasovića u Starigradu – Paklenica. U nedjelju, 28. travnja, su na programu natjecanja “Kid`s Speed” i „Youth Speed“, top rope natjecanja za djecu i mlade penjače u dobi 18 godina.

U subotu, nedjelju i ponedjeljak kroz program „Probajte penjati s nama!“, u penjanju će se moći okušati i posjetitelji koji nikad ranije nisu imali priliku probati penjati.

Program 20. Međunarodnog susreta penjača PAKLENICA 2019. završava predavanjem (Pre)Živjeti za gore, koje će se održati u nedjelju s početkom u 21 sat u dvorani kod Uprave NP Paklenica. Predavači su istaknuti slovenski alpinisti: dr. Jurij Kunaver, dr. Tomaž Goslar i dr. Irena Mrak, a predstavit će nekoliko ekspedicija na najviše vrhove svijeta, s posebnim naglaskom na Makalu.

 

 

25. travanj 2024 03:10