StoryEditorOCM
RegionalVRIME JE!

Dio mještana predvođenih lokalnom oporbom burno proslavio uhićenje najdugovječnijeg HDZ-ova načelnika

Piše Dalmacija SD
26. listopada 2022. - 09:10

Predstavnici liste Vrime je!, glavne oporbene stranke u Općinskom vijeću Segeta, zajedno s dijelom građana burno su proslavili uhićenje Vinka Zulima (HDZ), bivšeg dugogodišnjeg načelnika te lokalne sredine i donedavnog saborskog zastupnika.

Bakljadom i večernjim "karuselom" vozila glavnom cestom kroz Seget Donji članovi i simpatizeri te političke opcije na sebi svojstven način su obilježili pad čovjeka na čije su sporne poteze uporno ukazivali.

- Od 13:00 zvone mobiteli; s druge strane su brojni zainteresirani novinari, poznanici i prijatelji koji ne vjeruju da je uhićen, "moćni HDZ-ovac koji godinama drma Općinom Seget". Što ovo znači za Seget? Je li ovo neka varka? Ma ionako će ga pustiti za koji dan... samo su neka od pitanja koja nam se postavljaju.

Ključno je iduće - Vinko Zulim nije nedodirljiv. Kao ni Ivo Sorić (aktualni općinski načelnik i bivši dugogodišnji najbliži Zulimov suradnik, op.a.), Anđelka Sučić, Petar Špika, Ivan Strize, M. Z. i brojni ostali zaposlenici Općine. Kako obilježiti takvo saznanje nego spontanom "bakljadom" i kolonom vozila koja nagovještava da je ipak došlo neko novo vrime?

Ovo ne znači da je bitka dobivena; sutra nas i dalje čeka nered, nepotizam i netransparentnost prouzročena čovjekom čije ime danas puni naslovnice svih medija. Za nas se ništa nije promijenilo. S istim žarom i voljom nastavljamo borbu za naš Seget i našu djecu - objavili su iz liste Vrime je!

24. travanj 2024 23:20