StoryEditorOCM
RegionalNENORMALNE CIJENE

Dalmatinski taksisti odlučili oderat‘ do kosti! Provjerite koliko će vas koštati odlučite li se ovoga ljeta provozati nekom od popularnih relacija. Možda bolje izbjeći...

Piše Jakov Žarko/SD
17. svibnja 2022. - 22:09

Friško objavljene cijene taksi usluga od Zračne luke Split do nekoliko obližnjih, susjednih gradova dovode do jednog zaključka: taksisti će i goste i domaće i ovoga ljeta oderat' do kosti.

Naime, prema cjeniku koji je na snazi od prije par dana, iznos od 150 kuna platit ćete za 5 kilometara vožnje u trajanju od 9 minuta, a odnosi se na rutu od aerodroma do Trogira. Do centra Splita iz novčanika morate izvući od 330 do 380 kuna i to za 22 kilometra vožnje koja bi u prosjeku trebala trajati oko 28 minuta.

A ako pak putujete do Šibenika pripremite malo manje od 100 eura, točnije 680 kuna.

Ovih je dana, uz putokaz za taksi stajalište u zračnoj luci u Resniku postavljena i tabla s cjenikom taksi usluga za one koji taksi prijevoz vrše iz zračne luke, a cjenik donosi cijene do nekoliko destinacija.

Cjenik je Zračna luka donijela u suradnji s Cehom prijevoznika Udruženja obrtnika Split, kojima je cilj bio uvođenje reda u naplatu usluga, kako ne bi dolazilo do različitih neugodnih situacija izazvanih neprimjerenom naplatom.

No, pojedini taksisti na ovu novost kazali su da su cijene poprilično dobro formirane, no ima i onih koji najavljuju da ih se neće pridržavati tvrdeći da je određivanje cijena- zakonito.

A kako će sve teći kad sezona bude na vrhuncu i broj onih koji koriste taksi prijevoz sve veći, ostaje za vidjeti.

24. travanj 2024 20:46