StoryEditorOCM
RegionalANONIMNA DOJAVA

‘Da je moj hotel zatvoren radi korone?! Evo krstin se livon i desnon...‘; Je li moguće da i u ovako mršavoj sezoni ugostitelji jedni drugima podmeću?!

Piše Silvana Uzinić/SD
31. srpnja 2021. - 17:38

– Oslobodi me Bože i zakloni, šta ja to čujen, evo se krstin, ma evo po treći put se krstin, gospođo draga, oslobodi Bože... – ponavljao je preneraženi vlasnik jednog restorana i hotela na trogirskoj rivijeri kad smo ga nazvali da ga pitamo je li točno da je hitno zatvorio i otkazao sav buking do daljnjega zbog korone, kako je glasila anonimna "dojava" u našu redakciju.

Informaciju smo najprije provjerili kod vodećih ljudi u županijskom Stožeru civilne zaštite gdje su se također začudili jer nemaju dojavu o nijednom žarištu COVID-a. Bogme su se i oni preznojili nakon naše informacije, jer mogli bismo svi k vragu, pa neka je to samo i jedan omanji hotel.

– Čekajte, provjerit ćemo još jednom pa ćemo vam se javiti – odazvao nam se Damir Gabrić, šef Stožera. Ubrzo nam, kako je i obećao, javlja da nema govora ni o čemu takvom u našoj županiji.

'Krstin se livon i desnon'

E sad, vjerojatno je netko htio ugostitelju napakostiti jer čovjek bi trebao biti diplomirani glumac da se onoliko iskreno iščuđava našem pitanju "gospodine, ima li korone u vas", što je zvučalo bezmalo šeretski kao da smo ga pitali "kako vam kupus?".

– Molin? Ponovite da bolje čujen!

Govore da je koronavirus u vašem hotelu, da ste otkazali buking... Zaraza se, navodno, pojavila među vašim gostima, a zatim i među zaposlenima.

– Pa mi smo svi ovde cijepljeni, gospođo moja, čuvamo se koliko god možemo, samo dvi radnice mi se nisu cijepile, a i one će uskoro. Ma ni u obitelji nam niko nije ima koronu, a kamoli tek ovde di držimo sobe i restoran. Majke ti mile, pa ko je to moga kazat za nas. Oslobodi me...

Sigurno onda neko zločest, gospodine. Možda vam pokušava smjestiti konkurencija.

– Čuvaj me Bože zlih ljudi, ne mogu virovat šta san doživija. Pa kome ja smetam, radin priko dvajs godina, kome je u interesu da nas sruši, evo se krstin livon rukon još jedanput. Gospođo, jeste li usput, svratite do nas da se uvjerite sami kako radimo. Ma dođite bar na kavu da van pokažen kako se ovde godinama mučimo, a neko nan tako ide smištat – gotovo kroz suze nas sad već nutka vlasnik.

Kako da ne, trčim kod tebe, mislim se. Delta je hitra. Pogledali smo na internet stranice i bukirani su do daljnjega. Na ovome se naš angažman "kuc, kuc, ima'l u vas korone?" završio.

Osim što se sad pitamo kakvih nas to ima kad smo spremni u ionako mršavoj sezoni jedni drugima podmetati ni manje ni više nego laž o zarazi. Zar netko misli da bi time, sve i da je istina, naudio samo dotičnom vlasniku objekta? Zar ne bismo imali problem u cijeloj regiji? Ok, pa i da je istina, zar bi to bilo nešta neobično, naravno da je moguće da su bolesni gosti zarazili osoblje ili obrnuto. Korona nije iščezla. Ali neistina zbilja nikome ne odgovara.

A možda nas je netko namjerno naveo na krivi trag jer je korona zapravo u njega par stotina metara dalje? A možda se vlasnik nakon našeg razgovora obliznuo pa veli svom poslovođi: "Uf, jes čuja kako san lipo natega novinare? A znan i ko nas je špija, platit će majci!" A možda ima i koronu, a možda mi svi imamo neku podvrstu korone što u kombinaciji s vrućinom udara na mozak. Čini se upravo ovo posljednje.

19. travanj 2024 19:17