StoryEditorOCM
RegionalPOKAŽIMO SRCE

Bivši splitski sportaš jedva preživio, sa suprugom i djecom zbog bolesti je ostao bez svega! Evo što moli dobre ljude

Piše Ivana Kapetanović
10. ožujka 2023. - 16:13

Već tri mjeseca Splićanin Renato Gogošević, bivši reprezentativac, trener i prvak kickboxinga, ne može skrbiti o svojoj obitelji zbog bolesti koja ga je nenadano snašla. Jedva sklapaju kraj s krajem, on, supruga i troje maloljetne djece. Renatu treba hitna novčana pomoć dok ponovno ne bude radno sposoban, što, nažalost, neće biti još neko vrijeme.

Naime, na samu novu godinu Renato je završio iznenada u bolnici, gdje je proveo 20 dana. Bio je životno ugrožen i jedva preživio. S Renatom smo se našli da nam ispriča svoju tužnu priču i zamoli za novčanu pomoć sve koji su u mogućnosti i imaju želju pomoći njemu i obitelji.

“Dok sam radio, na treningu me slučajno momak koji je trenirao udario nogom u nogu. To me zaboljelo, ali nisam obraćao pažnju na to. Sin me neko vrijeme poslije u igri udario isto nogom, i time mi zapravo spasio život. Razbio mi je hematom koji nisam znao da imam!

Kako mi je bivalo loše, supruga Duška je zvala hitnu pomoć, baš na novu godinu. Završio sam na hitnoj operaciji, bio životno ugrožen i jedva preživio. Dobio sam sepsu” - priča nam Renato, koji se teško kreće uz pomoć štaka.

“Spasio me Bog, doktor i žena, samim čudom sam ostao živ. Bilo mi je ajme. Mišići su mi atrofirali. Od operacije imam ogroman rez. Oporavak će trajati dugo. Noćima ne mogu spavati.

Izgubio sam 15 kila i dosta krvi, željezo mi je na nuli, pijem i željezo i morat ću još mjesecima. Imao sam fibru tjednima. Još sam skupio i neku bakteriju za koju pijem antibiotike, tko zna kad ću je se riješit. Snage nemam” - iskren je Splićanin, koji se s obitelji našao u zaista teškoj situaciji. On ne može raditi, a supruga je na porodiljnom.

Žive u podstanarskom stanu u Splitu, stanarinu nemaju od čega platiti. Ostali su bez svih prihoda. Nemaju ni za hranu, ni za režije.

Renato i Duška roditelji su dvojice sinova od šest i deset godina, te kćeri od 4 godine kojima trenutno ne mogu ništa priuštiti. Supruga se brine o svima njima.  

“Ona je satravena oko mene i njih i fizički i psihički, cijeli dan i noć je oko nas, sve je na njoj” - svjestan je svega bivši splitski sportaš.

Renato je dugo godina radio kao trener u splitskom klubu i prodavao je ribu. Trenutno ne može ništa od toga. Zato moli za pomoć sve dobre ljude koji mogu čuti i razumjeti njegovu priču. Svima je beskrajno zahvalan, i nada se da će što prije moći početi raditi.

Do tada, možete pomoći na način da Renatu i obitelji uplatite na račun njegove supruge Duške uz opis ‘Pomoć za Renata‘.

Novac se može uplatiti na sljedeći račun:

Dušanka Jelenković Gogošević

IBAN: HR5823900013291544835

“Od srca hvala svima!” poručuju Renato i obitelj.

20. travanj 2024 00:13