StoryEditorOCM
RegionalNA ŽMIRIĆIMA

Ante Matak pobijedio na turniru u gađanju glinenih golubova - priznanja udijelio doajen zadarskog lovstva Vjeko Surać

Piše Branko Božić
17. kolovoza 2020. - 12:50

U okviru obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 25 obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, kao i u spomen na sve poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu, vodstvo Lovačkog društva ¨Kuna¨ iz Poličnika, predvođeno novoizabranim predsjednikom Stipom Butićem i tajnikom Davorom Vranićem, organiziralo je sedmi po redu tradicionalni revijalni turnir u natjecanju u lovnom streljaštvu pod nazivom ¨Kup Oluje 2020¨. Na zadarskom strelištu letećih meta ¨Žmirići¨, ove je godine u pojedinačnoj konkurenciji sudjelovalo tridesetak strijelaca u disciplini trap.

Mirno i sunčano ljetno vrijeme na streljani Žmirići išlo je na ruku strijelcima, jer ništa nije remetilo let glinenih golubova, pa su ostvareni vrlo dobri rezultati. Kad se sve zbrojilo i oduzelo, a po izrečenoj konačnoj statistici sudaca u polju Marinka Matešića i Dragana Maričića, najviše spretnosti, brzine i dobro oko imao je prošlogodišnji državni prvak u streljaštvu Ante Matak uz osvojenih 19 bodova. Drugo mjesto s 18 bodova pripalo je Luki Dundoviću dok je treće mjesto sa 17 bodova osvojio Nino Matak.

Medalje i pehare najuspješnijima udijelio je počasni predsjednik zadarskog lovno-streljačkog kluba ¨Lovac¨ te doajen lovnog streljaštva, lovstva i kinologije Vjekoslav Vjeko Surać. Prigodne zahvalnice suorganizatorima, sponzorima i podupirateljima dodijelio je tajnik LD ¨Kuna¨ Davor Vranić.

Organizatori, te lovci strijelci kao i gosti prigodno blagdansko druženje su okončali zajedničkim ručkom na terasi objekta streljane.

24. travanj 2024 00:34