StoryEditorOCM
RegionalIZNIO OBRANU

Aleksandar Nišević negirao napade na dvije Splićanke: ‘Mene se ne tiče tko je na tim snimkama, ja ću dokazati da to nisam ja‘

Piše Marko Didić/PSD
18. srpnja 2021. - 21:20

Dvadesetosomogdišnji Aleksandar Nišević (28) iz Gline koji je subotu ujutro na spliskim Firulama i Blatinama napao dvije žene u dobi od 52 i 40 godina završio je u istražnom zatvoru na Bilicama zbog opasnosti da će ponoviti kazneno djelo. Jednu je ženu napao bocom, a drugu kamenom. Prva je zadobila lakše tjelesne ozljede, a četrdesetogodišnjakinja tešku tjelesnu ozljedu noge.

Tijekom iznošenja svoje obrane govorio je o svom teškom životu, a posebno je sve nazočne začudila jedna njegova rečenica.

"Mene se ne tiče tko je na onim snimkama, ja ću dokazati da to nisam ja", mrtav-hladan je rekao u svojoj obrani priznajući da uzima sve nedozvoljene supstance osim heroina. Napade negira.

image
Napad Aleksandra Niševića na Nevenku Margetu

Njega je policija dovela na Županijsko državno odvjetništvo u popodnevnim satima nedjelje gdje ga je ispitala zamjenica županijskog državnog odvjetnika Mira Dolić, ista ona tužiteljica koja je dan ranije - u subotu pustila na slobodu 73-godišnjaka iz Rastovca koji je krampom u glavu udario 60-godišnju susjedu. Vremešnom nasilniku je odredila mjeru opreza (zabrane približavanja žrtvi koja, doznajemo, ionako živi u Brelima) na dva metra (valjda do dometa mašklina kada se njime zamahne) i zabranu približavanja njenoj kući na deset metara.

Za 73-godišnjaka tužiteljica nije ni zatražila istražni zatvor pa nije ni dovođen sucu istrage, ali za Niševića jest. On je doveden u nedjelju oko 17,30 u Istražni centar kod suca istrage Ivice Botice koji mu je nakon ispitivanja odredio jednomjesečni istražni zatvor.

image
napadac na zene

Ovo privođenje je bilo planirano za ponedjeljak ujutro, ali policija je u uspjela obaviti pretragu sobice u prizemlju jedne kuće u Srinjinama u koju se smjestio 28-godišnji Nišević. Također je prije privođenja na ŽDO psihijatrica Dolores Britivić obavila pregled nad uhićenim Niševićem i tek kada je procjenila da je on opasan za okolinu, ali ubrojiv i sposoban iznijeti svoju obranu krenulo se u procedru ispitivanja.

U trenutku dok ovo pišemo, Miševića vode u splitski zatvor na Bilicama.

18. travanj 2024 08:34