StoryEditorOCM
RegionalUBOJSTVO

"Ako je to doista učinio muškarac čije se ime spominje, ne čudi me. Pa pogledajte mu Facebook!" Susjedi šokirani stravičnim zločinom u Malom Lošinju

Piše Jutarnji.hr
14. veljače 2020. - 12:03

U Malom Lošinju umrla je 16-godišnja djevojka, a policija sumnja na nasilnu smrt. Potvrdili su nam to u Policijskoj upravi Primorsko-goranske županije - javlja Jutarnji.hr.

Neslužbeno se doznaje da je je tijelo pronađeno na stubištu zgrade u Ulici lošinjskih brodograditelja, te da se na tijelu vide tragovi nasilne smrti. Navodno policija već istražuje jednu osobu koju dovode u vezu s ovim događajem. Policija je već razgovarala s 41-godišnjakom koji navodno ima saznanja o ovom kaznenom djelu. On zasad nije uhićen ni osumnjičen.

Neslužbeno doznajemo kako je ubojica ušao u kuću u kojoj je bila djevojka sa svojom majkom. Ubojica je navodno krenuo na majku, a djevojka je ustala u njenu obranu. Navodno se radi o njihovom susjedu i u ovom trenutku se ne zna koji je bio ubojičin motiv.

- Vijest o ubojstvu je glavna tema cijelo jutro na lošinjskoj pijaci i unosi itekakav nemir. Oduzet život i to još iz čista mira djetetu koje još nije ni počelo živjeti kako se ono kaže, je strahota. 

Uznemireni smo svi. Lošinj je uspavan otok i nema kriminala, a kad se nešto dogodi pa intervenira policija onda to nažalost odjekne u cijeloj zemlji.

Negdje oko 8 sati jutro kad sam na putu prema pijaci prolazila pored njihove kuće, jer djevojčica s obitelji živi u kući na početku ulice, bio je ispred ograde jedan policajac u civilu i nisam mislila da je nešto posebno. Možda provala. No kad sam došla na pijacu sve je brujalo o užasu.

A po povratku kući već je bila razvučena policijska traka - ispričala je za Jutarnji list jedna mještanka Malog Lošinja.

Drugi susjed koji na otoku provodi vrijeme od veljače do studenog ostao je zaprepašten viješću o ubojstvu.

- Tek sam se iskrcao s trajekta i došao do ulice, a kad ono policija koju stvarno rijetko kad vidimo jer je otok miran. Susjed mi je s prozora ispričao da je čuo kako L.T. zapomaže upomoć da se zove Hitna i policija. Ovo je otok, službe nisu kao u Zagrebu da dojure istog trena.

U kući je ubijena curica živjela s roditeljima, sestrom te bakom. Ne znam jesu li i ostali bili u kući u vrijeme ubojstva - rekao nam je susjed iz ulice gdje se dogodio stravičan zločin.

- Gledati kako ti netko ubija dijete ostavlja trajni ožiljak. Naša susjeda je uvijek za pravdu. Tako i odgaja svoje dvoje djece. Radi na Općinskom sudu u gradu pa me ne bi čudilo da je njoj želio nauditi netko tko vodi neki spor. Stvarno ne znam što misliti o svemu. Previše luđaka hoda zemljom, a pravde nema.

Tko je ubojica stvarno ne znam jer nisam vidjela sam zločin niti tko im je ušao u dvorište, ali se priča da je to 42-godišnjak koji je rodom iz Slavonije, a skućio se na otoku prije desetak godina i bavi se podvodnim ribolovom - otkriva nam jedna susjeda ubijene curice.

- Ako je to učinio doista muškarac čije se ime spominje po Lošinju, ne čudi me. Dovoljno je pogledati njegov Facebook profil i tok njegovih misli da zaključiš kako tom čovjeku treba liječnička pomoć. Inače on zna imati svojih svijetlih trenutaka.

Zna biti ugodan dok je na moru, lovi ribu, ali pojadao mi se da mu država sjedi za vratom jer je dužan oko sto tisuća kuna za neka davanja. Nigdje ne uspijevam vidjeti vijest po medijima je li uhićen ubojica. Činjenica da možda negdje još luta rastrojen je zabrinjavajuća. Takav zločin ne može počiniti nitko normalan - mišljenja je drugi mještanin.

18. travanj 2024 19:34