StoryEditorOCM
KalelargaTRI UBODA NOŽEM

Županijski odvjetnik u Zadru podnio žalbu na odluku suca Bitange: traži da se osumnjičeni za pokušaj ubojstva vrati u istražni zatvor!

Piše IN
4. lipnja 2020. - 10:07
Petrit Krasniči, 27-godišnjak iz Novalje, kojeg je prvog svibnja ispred svog apartmana nožem napao i teško ozlijedio M.Z. (28), pokazuje na tijelu ubodne raneJure Miskovic/Cropix

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru podnijelo je žalbu na odluku suca istrage Županijskog suda Marijana Bitange da se M.Z. (28) iz Novalje, osumnjičen za pokušaj ubojstva pusti na slobodu uz mjere opreza. M.Z. je priveden početkom svibnja zbog sumnje da je s tri uboda nožem pokušao ubiti Petrita Krasničija (27) iz Novalje. Nakon isteka jednomjesečnog pritvora sudac Bitanga ga je 2. lipnja pustio da se brani sa slobode odbivši prijedlog ŽDO-a da se pritvor M.Z.-u produlji do završetka istrage, za još dva mjeseca.

- Podnijeli smo žalbu jer smatramo da osumnjičeni treba ostati u istražnom zatvoru do završetka istrage, odnosno da mjere opreza uz koje je osumnjičeni pušten ne mogu postići efekt koji bi se postigao mjerom produljenja istražnog zatvora - kazao nam je županijski državni odvjetnik Emilijo Kalabrić, dodajući da će o žalbi ŽDO-a odlučivati izvanraspravno vijeće Županijskog suda u roku 48 sati.

25. travanj 2024 19:38