StoryEditorOCM
Kalelarga4,4 MILIJUNA KUNA

Županijska uprava za cestu Zadar objavila natječaj za izbor izvođača rekonstrukcije dijela županijske ceste od Škabrnje do Nadina

Piše Gordan Zubčić
7. rujna 2022. - 14:55

Županijska uprava za cestu Zadar objavila je natječaj za izbor izvođača rekonstrukcije dijela županijske ceste od Škabrnje do Nadina, a procijenjena vrijednost projekta iznosi nešto manje od 4,4 milijuna kuna.

Građevinari koji su zainteresirani za ovaj posao mogu svoje prijave poslati regionalnoj instituciji do 26. rujna kada je predviđeno i otvaranje ponuda. Prema izvedbenom projektu koji je izradila zadarska tvrtka “GiN - Company”, na potezu dugom nešto više od 1,7 kilometara predviđeno je širenje prometnice na pet i pol metara uz izgradnju obostranih bankina.

Postojeće stanje županijske ceste u Ravnim kotarima je, malo je reći, loše, zastarjelo i - opasno. Iz prateće dokumentacije vidljive su opaske da je kolnik u “dosta lošem stanju, širine između četiri i pet metara, s oštećenom kolničkom konstrukcijom i lošim bankinama (gdje postoje)”.

- Rekonstrukcijom će se omogućiti kvalitetnija i sigurnija prometna veza između Škabrnje i Nadina, a posljedično i bolja komunikacija sa Zadrom i okolnim mjestima. Nagib prometnice će maksimalno pratiti postojeću niveletu kako bi se što bolje prilagodio postojećem terenu i izgrađenim objektima.

Horizontalne krivine će se izvesti kao kružne krivine i pratit će postojeće krivine koliko je to moguće. Oborinska odvodnja će biti riješena uzdužnim i poprečnim padovima na prometnici te će se preko bankine ili rigola odvoditi u okolni teren - navodi se u projektu. 

20. travanj 2024 01:09