StoryEditorOCM
KalelargaLONGIN U STARIGRADU

"S premijerom Plenkovićem sam se čuo četiri puta, izvijestili smo ga o svakom detalju. Nema mjesta panici, službe su u punoj pripravnosti..."

Piše Zadarski.hr
1. studenog 2020. - 17:54

Potres magnitude 4,7 prema Richteru iza 14 sati pogodio je šire područje Zadarske županije, a epicentar je bio u blizini Starigrada - Paklenice.

Župan Božidar Longin u pratnji načelnika Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vickovića i ravnatelja službe 112 Miroslava Andrića posjetio je Starigrad gdje je održao sastanak s općinskim načelnikom Krstom Ramićem i lokalnim Stožerom civilne zaštite.

Prema prvim informacijama, potres nije uzrokovao teže ozljede ni ljudske žrtve kao niti veću materijalnu štetu, ali je uznemirio stanovnike većeg dijela županije koji su tijekom dana učestalo nazivali nadležne službe. Sve službe su i dalje u punoj pripravnost kako bi bile spremne za potrebne intervencije.

-Sve su naše službe odmah reagirale i sada su spremne za slučaj bilo kakve intervencije. U roku od 1,5 minute me kontaktirao i premijer Andrej Plenković raspitujući se za sutaciju. Od 2,15 smo se čuli četiri puta jer sam ga svaki put nakon obilaska nekih mjesta ovog dijela županije, izvještavao o svakom detalju. Koliko znamo, potres je bio na dubini od 10 kilometara i to je ublažilo podrhtavanje tla, izjavio je župan Longin u Starigradu zadovoljan što nije bilo materijalnih i pogotovo ljudskih žrtava.

Prethodno je Longin sa suradnicima obišao i Novigrad i Posedarje

-Sve je u redu, nema mjesta panici, a sve su naše službe spremne. Bude li potrebe, reagirat ćemo odmah, poručio je Longin.

20. travanj 2024 13:20