StoryEditorOCM
KalelargaFOTO: MINISTAR DAMIR KRSTIČEVIĆ I DELEGACIJA OS U POSJETI PROTUPOŽARNIM SNAGAMA U BAZI ZEMUNIK

"Zračne snage Oružanih snaga RH su udarna snaga protupožarne zaštite"

Piše M.V.
19. rujna 2017. - 21:00
krsticevic_zemunik11-190917

- Od 9.listopada trajat će jednomjesečna analiza cjelokupnog protupožarnog sustava s ciljem da napravimo plan na unaprijeđenju sustava u prevenciji, kratkoročnim i dugoročnim mjerama kako bi unaprijedili cijeli sustav zaštite od požara sa sa svima koji u tom sustavu sudjeluju – rekao je u utorak u u 93.zrakoplovnoj bazi u Zemuniku potpredsjenik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević za obilaska protupožanih i protupoplavnih postrojbi Oružanih snaga.

Ministar Krstičević je predvodio izaslanstvo Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske koje se, najdenostavnije tečeno, došlo zahvaliti pripadnicima Hrvatske vojske koji su stalno bili angažirani na nizu kriznih žarišta uzrkovanih ljetnim požarima i nedavnim poplavama. Tijekom posjeta vojarni, izaslanstvu i medijima su održane prezentacije o protupožarnoj i protupoplavnoj sezoni.

- Svojim nesebičnim zalaganjem i angažmanom, koji je ponekad bio iznad uobičajenih ljudskih mogućnosti, vi piloti i tehničari, stavili ste se na raspolaganje našoj Domovini – rekao je Krstičević i dodao kako su vojne protupožarne zračne snage udarni dio cijelog protupožarnog sustava što se pokazalo i ovog ljeta.

Brojnoj vojnoj delegaciji u Zemuniku se pridružio i zadarski župan Božidar Longin koji je zahvalio je pripadnicima OSRH na svemu što su učinili za građane.

- Bilo je to ljeto s mnogo nepogoda, suša, požara i poplava. Štete su velike, no najvažnije je da nije bilo ljudskih žrtava. Štete bi bile puno veće, da nije bilo vas, ne znam kako bi sve skupa završilo - poručio je Zrilić vojnicima.

U sklopu programa posjeta, izaslanstvo je obišlo i novouređeni prostor za zrakoplovne tehničare koji rade na PP avionima Airtractor AT-802 A, kao i postroj akro grupe HRZ i PZO-a „Krila Oluje“. Ministar Krstičević tom je prilikom čestitao pilotima na osvojenoj nagradi za najprecizniji nastup na aeromitingu u Slovačkoj Republici.

Na žalost predstavnika brojnih medija programom predviđeno razledavanje iz helikoptera opožarenih i poplavljenih djelova Zadarske i Šibensko-kninske županije je odgođen zbog nestabilnih vremenskih prilika.

 

 

18. travanj 2024 17:30