StoryEditorOCM
KalelargaDUG ‘NE PITA‘

Zbog računa za struju iz kuće u Smokoviću ukrao mušku jaknu i - slušni aparat!

Piše B.S.
24. svibnja 2021. - 21:52

Zbog pljačke u obiteljskoj kući u Smokoviću gdje je ukrao mušku jaknu i slušni aparat, 58-godišnjak iz Kakme na Općinskom sudu u Zadru nepravomoćno je osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu od osam mjeseci s rokom kušnje od pet godina.

Prema optužnici zadarskog ODO-a, krađu je počinio 29. siječnja 2016. oko 11,30 sati, kada je u kuću u Smokoviću, gdje se dovezao osobnim automobilom marke Zastava model Yugo, ušao kroz prozor toaleta. U spavaćoj sobi je isprevrtao ladice ormara, te uzeo jednu mušku jaknu i slušni aparat. Na izlasku ga je, međutim, 'uhvatio' vlasnik obiteljske kuće, gdje mu je 58-godišnjak predao stvari koje mu je uzeo.

Na sudu je priznao kako je krađu počinio kako bi se domogao novaca ne bi li platio dug HEP-u i izbjegao - isključenje struje.

- Nisam imao nikakvih primanja, majka mi je bila teško bolesna. Išao san, nisam znao kuda, samo sam znao da moram to riješiti jer su mi već jednom bili isključili struju - priznao je. Naglasio je kako je tražio novac od rođaka i poznanika sli mu nitko nije htio pomoći.

Sud mu je kao olakotno cijenio priznanje kaznenog djela, iskazano žaljenje i loše imovinske prilike kao i narušeno zdravstveno stanje, dok mu je kao otegotno cijenio dosadašnju višestruku osuđivanost za istovrsna kaznena djela protiv imovine.

16. travanj 2024 22:40